18 års present - Årets bästa presenttips til 18 åring

18 års present – Årets 50 bästa presenttips till 18 åring

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Att 18 årsdagen ska firas är för många en självklarhet, men vad ger man i 18 års present egentligen? Att fylla 18 innebär att man går från barn till vuxen och det är en viktig milstolpe i livet. För många är det därför viktigt att ge bort en genomtänkt present som visar hur mycket man bryr sig och uppskattar personen.

Det kan upplevas både svårt och stressande att hitta den perfekta presenten till någon som är på väg att bli vuxen. För att göra processen enklare har vi på denna sida samlat idéer för födelsedagspresent som passar till nyblivna 18-åringar.

Årets bästa 18 års presenter 2023

Personliga videohälsningar från kända profiler

Handdukar med namn

Personliga fotoböcker

Fällkniv & Multiverktyg med namn

Personaliserade muggar

Exklusiva skulpturer stöpta i bara 99 exemplar

Motorsport och Adrenalin upplevelser

Strumpor med tryck

Personliga stjärntecken posters

Musclepain Pro Massagepistol

Champagnesabel med personlig gravyr

Sif Jakobs smycke med gravyr

Populära hörlurar

Tryck din egen bild

Personaliserad Marabou Tack Chokladask

Populära ljusstakar

Sport & Fritid upplevelser

Ölglas med personlig gravyr

Cosori airfryer

Egen text poster

Designa Ditt Eget Kuddfodral

Fyllekort XXX Spel

Warmies Premium - Nackvärmare

Populära vaser

Choklad med foto

Prydnadsfigurer

Hälsa, spa, skönhet och massage upplevelser

LED-skrivtavla

Chili Klaus Carolina Reaper Chilipulver

Designa Din Egen T-shirt - Medium

Orrefors Ice Cube - Ljuslykta med namn

Personlig öl presentset

Designa Din Egen Tårtbild

ONYX kök set - 100 DAGARS NÖJDHETSGARANTI

Gigantisk Choklad Marabou

Badrock med namn, vuxen

VR-headsets

Personlig vingåvoset

Den Som Skrattar Förlorar Ölspelet

ONYX knivset - 100 DAGARS NÖJDHETSGARANTI

Vinglas med personlig gravyr

Luftballong de luxe

Sony PlayStation 5

Dopflaggstång 42cm med gravyr

Personlig redskapstrio

iRoomba robotdammsugare

Helikopterdrönare

3-i-1 QI trådlös LED docking station - Airpods,...

Personlig nyckelring

Cryptex-pussel

DIY Explosions Box - Presentask

Gamer lampa med wifi - trapez - 9 pack

Gamer lys/ Honeycomb touchlampor

Headset-ställ med LED-ljus och USB portal

KanJam Frisbee Trädgårdsspel

Kör världens snabbaste muskelbil - 40 km

Money Maze 3D Puzzle Cube

MusclePillow Massagekudde

Pistolskytte VIP

Smyckesask med Evighetsros

Spikeball spel - Original

Stand up med Middag

Flasköppnare hammare

Trådlös Bluetooth högtalare med LED

Trådlös Karaoke mikrofon med högtalare

Okrossbart champagneglas i plast - Koziol, 1 st

Tips för att hitta en 18 års present

Att hitta en perfekt present till 18 åring kan vara svårt. Vad kan man önska sig i 18 års present egentligen? Bästa tipset är såklart att fråga, men det är inte alltid det är en möjlighet. Det är inte ens säkert att personen själv vet vad hen önskar sig. På denna sida har vi därför sammanställt våra bästa tips på födelsedagspresent för att du ska kunna hitta den perfekta gåvan till 18-åringen.

Läs igenom våra tips eller gå igenom de färdiga presenttipsen ovan. Du kommer garanterat hitta något som kan hjälpa dig i jakten på den bästa presenten, oavsett om du söker efter något roligt, något personligt, praktiskt eller mer generellt. Vi har sammanställt tips som passar både en stor och en liten budget.

 

Hur du väljer den perfekta presenten till en 18-åring

När det gäller att välja en 18 års present är det viktigt att komma ihåg att personen ska få något som hen kommer att använda och uppskatta. Om du fortfarande är osäker på vad du ska ge kan du utgå ifrån personens intressen och hobbies. En genomtänkt gåva kommer alltid att vara den mest uppskattade presenten.

 

Present som personen gillar

Gåvor som kommer från hjärtat är alltid de mest uppskattade. Alla tycker om att få en present som har valts med den specifika personen i åtanke. Fundera på vad personen har för hobbies och intressen när du ska välja present, kanske har personen till och med nämnt något hen skulle vilja ha men inte velat unna sig. Om personen exempelvis gillar musik kan du välja något som är relaterat till det. Om personen är mer intresserad av teknik kan du välja något som har med det att göra.

 

Present som kan användas

Ge en present som personen kan ha nytta av eller som kommer att hjälpa personen i sitt nya vuxenliv. Det kan vara något praktiskt användbart eller något som hjälper till med studierna eller arbetet. Du kan till exempel ge saker till hemmet som exempelvis kökstillbehör eller möbler. Om personen har en specifik stil bör du försöka se till att du väljer något i ungefär samma stil.

 

Present som är personlig

Om du är närstående till personen som nu fyller 18 år kan du med fördel ge bort något personligt. En genomtänkt och kreativ present kan i vissa fall vara mer meningsfull än en dyr 18 års present. Om personen du ger present till har funnits i ditt liv under en lång tid är det en bra idé att ge något som kan relateras till er tid tillsammans.

 

Hur du väljer 18 års present till ditt barn

Är du förälder till en blivande, eller kanske nybliven, 18-åring? Då kanske du är på jakt efter en perfekt 18 års present till son eller en minnesvärd 18 års present till dotter. Det kan vara både roligt och utmanande att välja present till sitt eget barns 18-årsdag. Det är trots allt en högtidlig stund att ens lilla knodd börjar bli vuxen.

Det är viktigt att hitta något som visar hur stolt du är över personen och som firar personens prestationer hittills i livet. Oavsett om det är en sentimental present, en upplevelse eller något praktiskt finns det många alternativ. En genomtänkt och meningsfull present är till exempel något som påminner dem om deras barndom och hur långt de har kommit i livet.

 

18 års present till henne

Letar du efter en 18 års present till tjej? Oavsett om du letar 18 års present till syster, dotter, kompis eller släkting kan det upplevas svårt. Det behöver det dock inte vara. Alla tjejer är olika och har olika intressen, så fundera på vad just hon gillar och skulle uppskatta. Generellt sett är det populärt att ge något som hon kan använda eller bära. Smycken är en klassisk present till 18 årig tjej och ett populärt val eftersom det är både vackert och personligt. Överväg att köpa ett smycke i bra kvalitet så att det håller livet ut och kan påminna om denna speciella tidpunkt i livet.

En annan bra 18 års present är att ge något som är användbart. Det kan vara praktiska, men ändå snygga saker som en handväska eller plånbok. Du bör dock undvika att gå på stereotyper och först och främst funderar på vem hon är som person och vad hon brukar uppskatta.

 

18 års present till honom

Är du på jakt efter en present till 18 årig kille? Kanske är det din bästa vän som fyller år, din kusin eller kanske letar du 18 års present till bror. Precis som annars bör du utgå ifrån vem han är som person och vad han skulle uppskatta. Undvik att endast gå på stereotyper och utgå istället från hans fritidsintressen eller framtidsplaner. En bra 18 års present till kille bör vara något som visar att du bryr dig om personen och har tänkt till.

Något som ofta uppskattas av 18-åriga killar är något praktiskt som kan underlätta livet som nybliven vuxen. Du kan också ge honom något som kan bäras och på så sätt påminna om denna speciella dag. Det kan exempelvis vara ett smycke, en klocka eller liknande.

 

Ge bort en praktisk 18 års present

Att fylla 18 år är ett steg in i vuxenlivet. Det kommer antagligen inte dröja länge innan personen flyttar hemifrån och därför är det ett perfekt tillfälle att ge bort praktiska saker till hemmet. Satsa gärna på saker med lite högre kvalitet och som kan hålla livet ut. Det kan exempelvis vara en fin uppsättning köksknivar eller en kaffebryggare. Verktyg, porslin, glas och andra praktiskt nödvändiga saker är också perfekta att ge bort i 18 års present. Det kan även vara något praktiskt som hjälper till med studierna eller arbetet. För den tekniskt kunniga personen kan du exempelvis välja en surfplatta, bärbar dator eller smartphone, eller tillbehör till sådan för ett mer budgetvänligt alternativ.

Många 18-åringar har planer på att resa runt i världen. Om du vet att 18-åringen du ska fira har planer för just detta kan det vara en bra idé att ge bort något relaterat. Det kan exempelvis vara hjälpmedel för att packa praktiskt, en vacker resedagbok eller varför inte en karta där personen själv kan pricka av vart hen varit eller vill resa.

Har personen planer på att ta körkort? Isåfall kan en perfekt present vara något som är relaterat till det. Det kan vara ett ekonomiskt bidrag till körkortet eller något annat som motiverar personen till att ta det.

 

Ge bort en upplevelse i 18 års present

Upplevelser är en utmärkt present att ge bort till en nybliven 18-åring. En spännande upplevelse kan göra att personen alltid kommer att minnas denna speciella tidpunkt i livet. En upplevelse kan exempelvis vara biljetter till en musikfestival, teater eller en match. Det kan också vara en campingtur med vänner eller en äventyrssemester.

Det finns färdiga upplevelsepaket att köpa där personen får testa på nya spännande aktiviteter och upplevelser. Är det en person som gillar spänning i livet? Isåfall kan kanske fallskärmshoppning eller liknande vara en perfekt presentidé.

Som 18-åring har man hunnit lära sig en hel del i livet, men det finns samtidigt mycket mer att lära och färdigheter att utveckla. Det finns en rad olika upplevelsepresenter som kan hjälpa den nyblivna 18-åringen att utveckla nya färdigheter. Du kan exempelvis ge bort en onlinekurs, matlagningskurs eller liknande.

 

Presentkort fungerar alltid

Ibland kan det vara svårt att välja rätt 18 års present. I sådana fall är presentkort ett populärt och säkert alternativ. På så sätt kan personen själv köpa det hen vill ha och det finns ingen risk för att välja fel storlek eller stil. Presentkort finns för en mängd olika butiker och plattformar, så det är lätt att hitta något som passar. Kom bara ihåg att välja en butik eller hemsida som personen verkligen gillar och tilltalas av.

De flesta butiker idag erbjuder presentkort, så endast fantasin sätter gränserna. Du kan med fördel välja en butik som du vet att personen gillar. Om 18-åringen gillar mode och kläder kan du köpa ett presentkort på en klädbutik. Om personen tycker bättre om teknik och prylar så kan du välja presentkort på en butik med denna inriktning.

Många 18-åringar idag gillar att spela videospel på sin fritid. Om den nya 18-åringen är en spelnörd kan du ge hen något som har med personens favoritspel eller konsol att göra. Det finns flera olika presentkort att välja mellan för olika plattformar, konsoler och spel.

Presentkort är också ett perfekt sista minuten-alternativ när du inte hunnit skaffa present i tid. Om du inte har tid att ta dig till en butik så erbjuder många nätbutiker presentkort som kan skickas direkt till mottagarens mailadress.

 

Lyxiga 18 års presenter

En del vill satsa allt när det gäller presenter till en 18-årsdag. Om du har budgeten kan lyxartiklar vara ett bra alternativ. Du kan ge bort något som en klocka eller ett smycke med ett ingraverat meddelande. Lyxiga hudvårdsprodukter kan också vara mycket uppskattade av 18-åringar som har intresse för skönhet och välmående. Att ge bort lyxiga produkter i 18 års present kan bli en ganska dyr historia. Har du budgeten är det dock något som antagligen kommer uppskattas mycket, eftersom det är sådant som man i den åldern sällan har möjlighet att köpa själv.

Om du har en begränsad budget eller är osäker på vad du ska köpa kan det vara en bra idé att gå ihop med andra. På så sätt kan ni köpa en större och mer värdefull present istället för flera små. Dela kostnaderna och välj en lite dyrare och mer lyxig present som ni sedan tillsammans kan överräcka till personen.

 

Ge bort en rolig 18 års present

För många 18-åringar är det en prioritet att ha roligt. Att vara 18 idag kan vara stressande med alla de krav som ställs och framtidsplaner som ska läggas. Det kan därför vara viktigt att påminna personen om att det även är viktigt att ha kul på vägen. Därför kan du med fördel köpa en rolig 18 års present som inte har något praktiskt värde, men som kan ge både skratt och underhållning. Var dock observant på vem personen är. Inte alla uppskattar denna typ av present och det är därför viktigt att du vet att personen skulle uppskatta det.

 

Budgetvänliga födelsedagspresenter till en 18-åring

Det är inte alltid nödvändigt att spendera mycket pengar på en present till en 18-årings födelsedag. Det finns många budgetvänliga gåvor som ändå kan vara meningsfulla och uppskattade av mottagaren.

Om du är ute efter en mer budgetvänlig present finns det mycket att välja mellan. Först och främst är det en god idé att ta reda på vad personen gillar för att sedan hitta en present som passar. Det kanske kan upplevas tråkigt att endast ge en liten sak och därför kan du på egen hand sätta ihop en presentkorg med passande saker. På så sätt kan du själv styra budgeten och samtidigt skapa en present som känns lyxig.

Att ge en personlig present är också perfekt när man vill hålla sig inom en viss budget. En personlig present med sentimentalt värde kan nämligen ge stor glädje till mottagaren utan att det behöver kosta mycket. 

 

Vi hjälper dig att hitta en bra 18 års present

Vad kan man köpa i 18 års present? Det är en fråga som många har när det är dags att välja present till en 18-årsdag. Det är en stor och viktig tidpunkt i livet och det kan därför kännas viktigt att hitta den där perfekta presenten, en som visar hur mycket du uppskattar personen. Därför har vi noga valt ut 18 års presenttips som passar perfekt till denna speciella dag. Med våra tips och idéer kan du säkerligen hitta något som får personen att känna sig speciell på sin stora dag.

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna