LEGO adventskalender - Årets bästa LEGO julkalendrar

LEGO adventskalender 2024 – Årets bästa LEGO julkalendrar

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Ge någon en LEGO adventskalender i december och garantera ett leende på deras läppar. Adventskalendrar är i grund och botten utformade för att räkna ner dagarna till julafton, från den första december till den 24 december. Traditionellt har de fyllts med choklad eller små rim, men idag finns det ett större utbud, däribland adventskalendrar till barn som älskar lego!

Som du kanske vet finns det i skrivande stund många olika adventskalendrar med Legotema på marknaden. Detta beror helt enkelt på att Lego är så populärt bland både barn och vuxna. För att inte tala om att det har skett en ökning av populariteten för adventskalendrar de senaste åren också.

Som tur är har vi samlat några fantastiska presenttips på den här webbplatsen, så att du kan hitta en perfekt LEGO adventskalender  2024 att ge till ditt barn, syskonbarn, syskon, barnbarn eller kanske till och med till dig själv!

Årets bästa LEGO adventskalendrar 2024

Lego Harry Potter adventskalender 2022

Lego Guardians of The Galaxy Adventskalender

Lego Star Wars adventskalender 2022

Lego City Adventskalender 2022

Lego Friends Adventskalender 2022

Lego Marvel Avengers Adventskalender

Lego Harry Potter Adventskalender 2021

Lego Friends Adventskalender 2021

Vad är en LEGO adventskalender?

En LEGO adventskalender är, som namnet antyder, en adventskalender med diverse Legobitar som gömmer sig bakom de 24 luckorna. Till skillnad från en adventskalender med choklad så är en adventskalender med Lego definitivt en investering. Dessa innehåller nämligen hundratals olika legobitar, minifigurer och annat som håller långt efter att julen är över.

Dessutom kan den underhålla alla barn som är förväntansfulla inför julen fram till julafton (då de får andra klappar för att hålla sig sysselsatta). Som förälder ger du alltså ditt barn något som gör honom eller henne glad varje morgon när de öppnar en lucka. Beroende på vilken LEGO adventskalender du väljer finns det olika överraskningar att hämta.

 

Bläddra bland det stora utbudet

Som sagt, det finns många alternativ när det gäller en adventskalender för barn med Lego. Man kan faktiskt säga att LEGO har massproducerat dem på grund av deras popularitet. Det finns en adventskalender för nästan alla åldrar och med en enorm mängd olika teman.

Till exempel innehåller en LEGO City adventskalender ikoniska miniatyrbyggnader, fordon och karaktärer från Lego City TV samt en snöig utvikbar city-lekmatta för massor av skoj.

Det finns exempelvis också en charmig Lego Friends adventskalender som innehåller 24 gåvor fulla av söta detaljer för kreativa barn. Bakom varje lucka finns en legobit och miniatyrdockor av LEGO Friends-karaktärerna.

Men det finns också LEGO adventskalendrar med Marvel Avengers-, Star Wars- och Harry Potter-tema att välja mellan. Så man kan bli ganska förvirrad över vilken man ska välja.

Som tur är har vi samlat olika presenttips här på vår webbplats så att du kan få en överblick och fatta ditt eget beslut. Du kan se vilken kalender som passar din familjemedlems ålder och intressen, och ta reda på vilken LEGO adventskalender som passar bäst för din budget.

 

Årets LEGO julkalendrar  2024

Varje år släpper LEGO-koncernen en serie nya adventskalendrar i specialutgåvor som är inspirerade av några av LEGOs mest populära kollektioner – komplett med små minifigurer för att göra december ännu mer magisk.

Samlingen för 2024 innehåller en Star Wars-kalender för sci-fi-fans, en Guardians of the Galaxy-kalender för Marvel-fans, en Harry Potter adventskalender för alla som älskar trollkonst och magi samt en Lego City och en Lego Friends för de som älskar LEGOs egna serier.

 

Star Wars LEGO adventskalender  2024

Bakom luckorna i årets LEGO Star Wars adventskalender gömmer sig en galax av Star Wars-minifigurer, rymdskepp, fordon och mycket mer. När man samlat på sig alla bitar kan man veckla ut lekmattan och skapa sitt eget episka äventyr i rymden. Denna LEGO adventskalender med Star Wars-tema är en fantastisk klapp för barn och Star Wars-fans från 6 år och uppåt.

 

Guardians of the Galaxy LEGO adventskalender

Alla Marvel-fans från 6 år och uppåt kommer att älska denna LEGO adventskalender med Guardians of the Galaxy-tema från Marvel Studios. Bakom var och en av de 24 luckorna i kalendern finns en daglig överraskning som barnen kan leka med varje dag fram till julafton.

Totalt finns det 6 minifigurer, till exempel Star-Lord och Groot, plus miniaturbyggnader inspirerade av Marvel-universumet. När den stora dagen närmar sig kan barnen bygga ihop olika bitar för att återskapa favoritscener och sina egna Marvel-äventyr.

 

Harry Potter LEGO adventskalender  2024

Årets Harry Potter adventskalender från LEGO innehåller totalt 334 bitar med olika föremål från Harry Potter-serien, men mest från de senare filmerna.

Bland annat innehåller denna magiska LEGO adventskalender minifigurer av Harry Potter, Sirius Black, Missnöjda Myrtle, Lord Voldemort, Horace Snigelhorn, Nymphadora Tonks och Neville Longbottom.

I år finns det dessutom ett Harry Potter-brädspel att spela när alla luckor har öppnats den 24e!

 

Lego Friends LEGO adventskalender  2024

För Lego Friends-fans finns det förstås ännu annan fantastisk LEGO Friends adventskalender i år. Denna LEGO adventskalender innehåller 312 bitar inklusive uppsättningar med 2 minidockor, 2 mikrodockor och en renfigur. Med dessa kan barnet genomföra flera roliga aktiviteter, som att bygga en snögubbe, åka skridskor och till och med sjunga karaoke. Den perfekta Lego adventskalendern för barnet som älskar att släppa loss sin kreativitet!

 

Lego City LEGO adventskalender  2024

Med denna roliga och färgglada nyhet kan barnen räkna ner till jul med de populära Lego City-delarna som gömmer sig bakom de 24 luckorna. LEGO City adventskalender 2024 är en fantastisk present för barn från 5 år och uppåt. Varje överraskning levereras med steg-för-steg bygginstruktioner för att se till att även nya Lego-byggare kan njuta av en rolig bygg- och lekupplevelse.

 

Hjälp! Vilken kalender ska jag välja?

Har du ingen aning om vad din familjemedlem föredrar bland de nya utgåvorna? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Du kan läsa mer om varje produkt för att få en bättre uppfattning om vem adventskalendern passar och vilket nöje den erbjuder. Dessutom kan du bland våra många presenttips hitta andra förslag på vad som kanske hade varit mer passande.

Ett förslag är också att läsa recensioner om de olika adventskalendrarna för att höra vad andra har att säga. Många gånger skriver folk recensioner om produkter, och dessa kan vara bra att läsa om du inte riktigt kan bestämma dig för vilken kalender du ska spendera dina pengar på.

Genom att läsa recensioner undviker du att köpa något till ditt barn eller någon annan i familjen som inte passar dem särskilt bra.

I slutändan kan vi säga att barn och vuxna tenderar att bli nöjda oavsett vilken julkalender de får, det är trots allt tanken som räknas. Och om inte har vi massor av andra presenttips som du kan utforska för att förhoppningsvis hitta något som imponerar!

 

Vem passar en LEGO adventskalender för?

LEGO adventskalendrar är ett utmärkt sätt att göra december ännu mer magisk för dig och din familj. Varje adventskalender riktar sig till sin egen målgrupp och erbjuder unika legobitar, så du bör hitta en som du eller någon i familjen vill bygga i år inför julafton.

Så egentligen är Lego adventskalendrar något för alla. Det finns i princip en för varje ålder (utom för de allra yngsta) och en för varje smak med de många Lego-teman som finns att tillgå i en Lego adventskalender.

Kanske har du ett Star Wars-fan i familjen? Då måste du ge dem en adventskalender med LEGO Star Wars-tema. LEGO har nämligen utvecklat en helt fantastisk julkalender med Star Wars-figurer, minifigurer och leksaksfordon som gömmer sig bakom de 24 luckorna. Du kan bland annat leka med C-3PO och R2-D2, som förresten är iklädda julkläder, tillsammans med deras vänner (och fiender) på Republic Gunship och Droid Trifighter.

Eller så kanske din familjemedlem är ett riktigt Hogwarts-fan? Då behöver du den officiella LEGO adventskalendern med Harry Potter-tema. Den innehåller sju minifigurer som Harry Potter och Horace Snigelhorn, med vilka man kan bygga scener från filmerna tack vare de olika byggklossarna och leka som man vill. Om ni har andra Lego-kollektioner med Harry Potter-tema kan de kombineras för att skapa ännu större mysterier i trollkarlsvärlden.

 

Varför är Lego så populärt?

Lego anses allmänt vara de mest populära byggleksakerna i världen. De ikoniska plastklossarna används av både barn och vuxna över hela världen. På senare tid har LEGO-koncernen befäst sin status som en av de mest kända leksakstillverkarna i historien.

Det finns många anledningar till varför Lego är så himla populärt. Men den kanske största anledningen är den upplevelse du får av Lego som gör det så fantastiskt. Minns du första gången du lekte med Lego? Du vill troligen föra den upplevelsen vidare till någon annan. Det är därför Lego verkar vara något som går i arv genom generationerna.

Dessutom kan Lego passa praktiskt taget alla, pojkar och flickor, barn och vuxna. På grund av de många teman som Lego har, inte minst deras adventskalendrar, finns det något för alla.

Sist men inte minst finns det många fördelar som följer med att barn leker med Lego, varav vi diskuterar några nedan.

 

Fördelar med Lego för barn

All den tid som spenderas med att bygga Lego är inte bara rolig för barnen, den är också användbar. Det finns nämligen ett flertal fördelar med Lego som barn bland annat får när de pusslar ihop och leker med bitarna i en LEGO adventskalender.

Till exempel främjar lekandet med Lego medvetenheten om proportioner och mönster. När ett barn bygger med Lego resonerar han eller hon om vilka delar som fungerar bäst tillsammans.

Dessutom kräver Legobyggandet att barnet har en plan innan han eller hon bygger, även om det bara är en grundläggande plan. Det måste också organisera sina tankar samt legobitarna för att kunna förverkliga sin idé.

Kreativitet är kanske den mest uppenbara av fördelarna med lego. Att bygga med klossar främjar barnets kreativitet. Fri och öppen lek uppmuntrar barn att tänka utanför boxen, vilket helt klart är fördelaktigt för barnets utveckling.

 

Adventskalender till barn med lego

Man kan bli förvånad över hur lycklig ett barn kan bli tack vare Lego. Lego har faktiskt funnits sedan 1950-talet, och även om många nya innovativa tekniker har kommit sedan dess verkar barn och vuxna fortfarande älska de flerfärgade plastbitarna som kan kombineras på en miljon olika sätt. Annars skulle familjen bakom Lego-koncernen inte vara Danmarks näst rikaste familj…

Så det är inte konstigt att Lego adventskalendrar är så populära som de är och fortsätter att produceras. Det finns så mycket i en LEGO adventskalender och det finns så många olika typer av människor som de passar till. Naturligtvis är barnen den huvudsakliga målgruppen, och vi är säkra på att nästan alla barn skulle bli glada över att få en LEGO adventskalender.

En adventskalender i Lego är perfekt för barn som älskar att leka, bygga och skapa. Vilket är sant för de flesta barn.

 

Bläddra bland andra adventskalendrar

Om du inte hittar någon adventskalender som passar dig efter att ha tittat på detta sortiment behöver du inte bekymra dig. Vi har gott om andra adventskalendrar också och inte bara de med små legobitar gömda bakom varje lucka.

Det finns ju julkalendrar i hundratals olika teman från hundratals olika återförsäljare. Och vi vet hur mycket individer kan skilja sig åt. Därför har vi flera olika kategorier av adventskalendrar så att alla kan hitta något att ge till sina nära och kära.

Kanske letar du efter en adventskalender till din flickvän eller pojkvän? Eller kanske en till din pappa eller mormor? Vad du än letar efter har vi massor av julkalendrar här på Geniala Presenter.

 

Låt Geniala Presenter hjälpa dig hitta den perfekta LEGO adventskalendern  2024

Adventskalendrar har varit en tradition i många år och vi hoppas att de fortsätter att vara det. De ger så mycket glädje i människors liv, inte minst barn.

December är en månad fylld av glädje, men den kan också vara en jobbig månad för redan stressade människor. Att veta att man måste köpa flera presenter till varje familjemedlem är inte lätt, både när det gäller att hitta dem och att betala för dem. När man sedan måste tänka på att köpa adventskalendrar också kan det verkligen ställa till det. Som tur är finns vi här för att hjälpa till.

Vi har samlat de absolut bästa adventskalendrarna från Lego-koncernen så att du kan ge någon du håller kär (eller dig själv) den perfekta julkalendern i år. Våra presenttips blandar julkalendrar i alla olika storlekar och priser, så du kommer att hitta något som passar dig bäst!

Denna artikel har granskats av Elias Dahlberg (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna