Present till 3 åring - Årets bästa presenttips till 3 åring

Present till 3 åring – Årets bästa presenttips till 3 åring

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Är du på jakt efter en present till 3 åring? Det är en rolig ålder där det finns otroligt mycket leksaker och gåvor att välja bland. Vid denna ålder förstår de flesta barn innebörden av att få presenter och vill själv vara den som öppnar paketen. Barnet brukar också få egna intressen och intresserar sig mer för att klä ut sig och andra lekar. 

I denna artikel kommer du få flera presenttips till 3 åring som passar oavsett om det gäller en födelsedag eller jul.

Årets bästa presenter till 3 åring 2024

Uppblåsbar Hoppborg - Intex

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Handdukar med namn

Personliga barnböcker

Jabadabado Activity Wagon Teddy

Squishmallows Cam Calico the Cat 40cm

Hoppborg - Bestway Spring N' Slide

smartphoto Tröja Barn Gråmelerad 3 - 4 år

Badrock bebis med namn, 0-4 år

Biltransport i Trä Med Gravyr

Sengångare Gosedjur

Björn mjukisdjur med broderat namn

Gigantisk Nalle - Supergigantisk

Hårband bebis ribbad ljusrosa - Nordic Rainbow

Verktygslåda i trä med namn

Avokado mjukisdjur, 20 cm, Jellycat

Ekorrspelet - Ett Jengaspel med personlig gravyr

Bultbräda med namn

Gigantisk Nalle - Gigantisk

Matcha och sortera - Pedagogisk leklåda

Räkna och Bygg Träleksak Med Graverat Namn

Rött hjärta amuseable, 11x9 cm, Jellycat

Sengångare mjukisdjur med namn - Zid

Verktygslåda i trä

Egen text poster

Stapelbar kub med klossar

Telefon tryckleksak cambridge blue - Mushie

Fotboll med tryckt namn

Hårband bebis, velour ljusgrått - Elegant

Staplingskoppar petal - Mushie

Designa Ditt Eget Kuddfodral

Personlig babyfilt

Matleksaker

Disney Traditions figurer

Vtech Learn & Dance Dino

Squishmallows

LED Galaxy Light

Mjukisdjur med namn

Living Nature Highland Cow

Supergigantisk Nalle - Cozy

Simba Chi Chi Love Pii Pii Puppy

Hasbro Furreal Cubby The Curious Bear

SES Creative Jurassic Dino World

Reversible Octopu Doll

Barnstol med broderat namn - Beige

Barnstol med namn - Blå

Galax-projektor Deluxe - Vooni

Star Wars Baby Yoda Lampa

Hitta en bra present till 3 åring

Vad som är en bra present till 3 åring är förstås väldigt individuellt. Om det är ett barn du känner väl kan du alltid fråga vad denne önskar sig. Annars kan du eventuellt fråga föräldrarna eller någon annan närstående. 

I denna ålder kan det till exempel vara bra att börja introducera barn till bokstäver. Har barnet visat intresse för spel kan du välja ett bokstavsmemory eller någon form av ABC-pussel. Det finns även flera roliga ljudböcker som fokuserar på alfabetet. Det är också en 3 års present som barnet kan ha glädje av en lång tid framöver.

 

Present till 3 åring som gillar vattenlek

När barnen närmar sig 3 års ålder brukar det också vara väldigt populärt med vattenlekar av olika slag. Då kan någon form av vattenland vara perfekt. Det är verkligen en leksak som barnet kan ha roligt med hela sommaren, själv eller tillsammans med vänner och familj. Det finns många olika varianter där barnet själv får skapa sin vattenvärld och utforska alla tillbehör. En fördel med dessa leksaker är att vanligtvis går att köpa till fler delar för att bygga ut vattenlandet.

Present till 3 åring som gillar vattenlek

 

Tips på present till 3 åring som gillar bilar

Om du behöver ytterligare tips på presenter till 3 åring är bilar ett säkert kort för de flesta. Du kan till exempel välja ett parkeringsgarage där bilarna kan förflytta sig upp och ner. Det brukar kunna roa barnen i timmar.

Det finns många olika bilgarage på marknaden och de brukar ha flera olika funktioner. Därför kan det vara bra att jämföra några olika alternativ för att se vilken modell som är bäst.

 

Present till 3 åring som älskar djur

Behöver du presenttips till 3 åring som gillar djur har du många olika valmöjligheter. Du kan till exempel välja en bondgård med tillhörande djur i plast. Det är en klassisk present som funnits i flera generationer, men som ändå är ständigt aktuell. Tänk på att djuren inte brukar ingå utan att de får köpas till separat.

Ytterligare ett tips på 3 års present till någon som gillar djur är några mjuka och söta gosedjur. Det brukar fortfarande vara populärt i den åldern. Du kan alltid försöka ta reda på om barnet har något favoritdjur så du kan anpassa dig efter det.

Present till 3 åring som älskar djur

 

Hur hitta present till 3 åring som har allt?

Ett dilemma som kan uppstå när man ska hitta en bra 3 års present är att barnet redan har det mesta. Många barn har ju faktiskt en uppsjö av leksaker. Då kan man istället välja att ge bort någon form av upplevelse som barnet kan göra tillsammans med sin familj. Det kan vara ett besök på en lekpark eller ett äventyrsland.

Du kan också kombinera denna present med ett lite mindre paket. Då får barnet fortfarande öppna ett paket vilket brukar vara en viktig del av födelsedagen eller julafton. Det kan vara en present som avslöjar något om vart man ska åka iväg.

present till 3 åring som har allt

 

Present till 3 åring som älskar att bygga

Många 3-åringar har ett stort intresse för att bygga och konstruera saker. Om du letar efter en present till en 3 åring kan Lego vara ett säkert kort. Det finns väldigt många roliga konstruktioner som är från just 3 år.

Om barnet gillar att bygga lite mer på fri hand kan det också vara smart att köpa en BRIO Builder eller liknande. Det är en byggsats som innehåller flera olika delar. Man kan öva på allt från att hamra till att skruva och mer, här är det bara barnets fantasi som sätter gränser. Det följer också med tips på konstruktioner ifall man behöver lite inspiration. Om man märker att barnet visar ett stort intresse kan man köpa ytterligare byggsatser vid ett senare tillfälle.

 

Bästa present till 3 åring som älskar att läsa

I denna ålder är det också många barn som börjar intressera sig för böcker. Just böcker är inte bara ett bra presenttips till 3 åring utan också en möjlighet att utöka ordförrådet. Experter rekommenderar att man läser för sina barn varje dag, för att de ska utveckla sitt språk.

Du kan anpassa böckerna efter barnets intressen. Oavsett om barnet gillar djur eller bilar finns det säkerligen något passande. Det finns även många interaktiva böcker där barnet får vara med och trycka på knappar eller vända på flikar. Det är något som brukar vara mycket uppskattat. Då får man också möjlighet att dela en stund med barnet varje dag, till exempel genom att läsa en bok varje kväll efter förskolan.

 

Present till 3 åring som älskar rollspel

De flesta 3 åringar är väldigt förtjusta i rollspel och vill hjälpa till med olika sysslor. Då kan dockor vara ett väldigt bra alternativ. Det lär barnet att vara omhändertagande och ta hand om saker. Det finns också många roliga tillbehör som kläder, nappar, flaskor och pottor.

Du kommer snart att märka att det finns en uppsjö av dockor att välja bland. Vissa kan göra allt från att prata och gråta till att kissa. Många dockor är idag gjorda i ett mjukt material så att barnet kan bära med sig den överallt utan problem.

En annan present till 3 åring som passar barn som gillar rollspel är ett leksakskök eller en leksaksaffär. Här får barnet verkligen träna på rollspel och turtagning. Det brukar vara leksaker som kan roa barnen i timmar. Även här har du möjlighet att köpa till roliga tillbehör som förgyller leken. Det finns leksakskök i flera olika prisklasser så alla kan hitta något passande.

 

Klassisk present till 3 åring

Något som kan vara den bästa presenten till 3 åring är något så klassiskt som ett dockhus. Faktum är att det än idag är många barns dröm att få ett dockhus i present. Det är också en väldigt rolig kategori eftersom det finns så mycket att välja bland. Idag finns det dockhus i alla storlekar, vissa så stora att barnet kan stå och leka. Det finns även oändligt med tillbehör till alla rum, vilket ger barnet chansen att göra dockhuset personligt.

Om du vill göra det enkelt för dig kan du köpa ett dockhus där alla tillbehör ingår. Det finns några sådana alternativ på marknaden. Då kan barnet börja leka och inreda sitt dockhus så snart de har öppnat presenten.

 

Tips på billig present till 3 åring

Även om du inte har en så stor budget så kan du hitta flera olika presenter som passar en 3 åring. Något som brukar vara väldigt uppskattat i den åldern är byggset, som Duplo. Det finns otroligt många sorter med olika teman och färger. Det står tydligt vilken ålder de är anpassade för vilket hjälper dig när du ska välja.

Här är det också enkelt att anpassa sig efter barnets intressen eftersom du kan välja bland så många teman. Du hittar bland annat stall, familjehus, zoo och polishus – det är bara ett axplock av alla olika alternativ så det går att skräddarsy efter barnets personlighet. Det bästa är att de inte alls behöver dyra. De finns i många olika prisklasser beroende på hur avancerade de är.

 

Present till 3 åring som älskar att vara kreativ

De flesta 3 åringar älskar att vara kreativa och att gå loss med olika pyssel och pennor. Om du letar efter en födelsedagspresent 3 åring kan leklera vara ett väldigt bra alternativ. Många paket med leklera är rekommenderade för just 3 års-åldern eftersom de innehåller så många smådelar.

Det är i den här åldern som många barn faktiskt börjar bli intresserade av leran och inte bara knådar ihop allt till en stor boll. Flera paket innehåller en mängd stämplar och tillbehör så barnet kan göra allt från glassar till hamburgare och siffror. Även här går det anpassa sig efter barnets intressen. Det går även att slå två flugor i en smäll eftersom de flesta paket är väldigt pedagogiska och lärorika.

Present till 3 åring som älskar att vara kreativ

 

Present till 3 åring som älskar utelek

Barn i denna ålder brukar älska att vara ute och därför kan man fokusera på leksaker till 3 åring som passar till utelek. Om du har en lite större budget kan du till exempel köpa en lekstuga. Det finns många lekvänliga lekstugor som barnet kan ha roligt med i flera år. Se bara till att det finns en lämplig plats i trädgården att ställa upp lekstugan på.

Tänk på att de flesta barn inte vill ha lekstugan placerat i ett hörn någonstans. De vill vara i händelsernas centrum i mitten av trädgården. Om du vill kan barnet även få vara med att inreda lekstugan som en rolig aktivitet.

Även om det är en lite dyrare present är det något som barnet kommer att älska och leka med under lång tid. Man kan alltså se det som en investering. Det kan också bli en väldigt fin detalj i trädgården.

 

Välj en present till 3 åring för regniga dagar

Det kan vara svårt att underhålla en 3 åring under de dagar då det bara regnar. Då kan du välja en 3 års present som barnet kan leka med inomhus. Ett sådant exempel är pussel. Det brukar bli mest uppskattat om det är ett motiv som barnet älskar. Det kan vara allt från Pippi till Disney eller hästar. Om du letar efter en 3 årspresent till pojke kan bilar vara ett bra pusselmotiv.

Så hur många bitar passar egentligen en 3 åring när man ska välja pussel? Det beror helt på vilken erfarenhet barnet har av pussel. Vissa kan klara upp till 100 bitar med lite hjälp. Någonstans mellan 16-50 bitar brukar vara lagom för de flesta.

En annan present som passar bra för lite sämre väder är pärlor eller pysselset. Det finns väldigt många olika pysselset som innehåller allt från barnvänliga saxar till paljetter. Barnet kan antingen göra sina egna teckningar eller pärla halsband och armband. Tänk på att dessa set brukar innehålla en hel del smådelar så barnen kan behöva övervakas.

 

Present till 3 åring inför julen

När du ska hitta en julklapp till 3 åring kan du tänka på samma sätt som när du letar efter en födelsedagspresent. Det är alltid bäst att utgå ifrån barnets intressen. Under julen kan det till exempel vara väldigt roligt att spela sällskapsspel. Det bör vara ett spel som inte tar alltför lång tid att genomföra, då barn i denna ålder brukar ha ett begränsat tålamod.

Många spel är anpassade för just 3 års åldern. Välj gärna ett som är enkelt och roligt med många fina färger. Spel är också ett perfekt sätt för barnet att lära sig turtagning.

Se också: Julklappar till barn

 

Satsa på en tågbana som present till 3 åring

Tågbanor behöver inte bara vara roligt för mindre barn utan kan också passa en 3 åring. De brukar uppskatta lite mer avancerade tågbanor med roliga tillbehör. Du behöver inte köpa allt vid ett och samma tillfälle utan komplettera lite efter hand. Det finns flera stora tågbanor där allt från broar till byggnader ingår. Ett tips är att köpa allt i samma märke så du är säker på att bitarna kommer att passa.

 

Spännande present till 3 åring som vill mecka

En verktygslåda är en väldigt rolig och spännande leksak för både tjejer och killar. Barn som älskar att mecka med saker brukar kunna roa sig i timmar. Om du vill ta det ett steg längre kan du ge bort en liten arbetsbänk med tillhörande verktyg. Den kan placeras i barnets rum eller i en bod om ni har en sådan. Om du köper en arbetsbänk för barn brukar det ingå en rad olika verktyg och tillbehör. Då kan barnet även hjälpa till när de vuxna meckar i hemmet.

Se också: Presenter till 4 åring

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna