POPULÄRA upplevelser 2024

Motorsport och Adrenalin upplevelser

Sport & Fritid upplevelser

Hälsa, spa, skönhet och massage upplevelser

Brunchkryssning

Lyxig hotellvistelse

Presentartiklar

Se mer »

Upplevelse presenter och upplevelser

Kläder, doftljus och böcker i all ära, men ibland är bara den bästa presenten den du inte kan slå in i ett paket och ge bort. En upplevelse present – från biobiljetter eller en unik ölprovning, spadagar och skönhetsbehandlingar till skärmflygning och en privat helikoptertur – är perfekta presenter för den som redan har allt. Och så är de perfekta jubileums- och födelsedagspresenter samt julklappar.

Så vad innebär det egentligen att ge bort en upplevelse? En upplevelse present innebär i princip att man betalar någon form av rolig aktivitet, det vill säga en upplevelse, och sedan ger bort denna. Det spelar ingen roll om det är en romantisk hotellvistelse för två eller en heldag med kitesurfing på stranden. Det är helt enkelt en present med vilken man får minnen snarare än något materialistiskt.

Att ge bort en upplevelse present kan kräva lite mer tid än andra materiella presenter – man vill ju försäkra sig om att den uppskattas av mottagaren. En upplevelse present tenderar dessutom att kosta mer än en sådan gåva, och då är det viktigt att veta att mottagaren faktiskt kommer använda presenten han eller hon får.

Om du inte vill överraska dem, men fortfarande ge en upplevelse present, kan du alltid ge bort ett presentkort till upplevelser. Visst är det inte lika spännande, men i slutändan är det tanken som räknas.

 

Därför är upplevelsepresenter de bästa presenterna

Med allt prat om hållbarhet och liknande ämnen är upplevelsepresenter väldigt populära just nu. En upplevelse present är en present som fortfarande kan ges som en present och som samtidigt uppmuntrar mottagaren att prova något nytt. Dessutom skapar dessa presenter oförglömliga minnen och ger dig möjlighet att tillbringa kvalitetstid för att återknyta kontakten med dina vänner, familjemedlemmar eller nära och kära som du kanske inte hunnit träffa så mycket på det senaste.

För personen som har allt, personen som inte vill ha något och för att undvika slöseri med saker som de aldrig kommer att använda, bör du välja en present som de aldrig kommer att glömma. En upplevelse present är den perfekta presenten för detta, och dessutom den perfekta sista minuten-presenten.

Med en upplevelse present löser du alla problem genom att överraska personen du håller kär med något som ligger lite utanför de vanliga stereotypa paketen. Vare sig det handlar om en ölprovning för ölälskaren eller en helikoptertur för den äventyrslystna, erbjuder upplevelsepresenter något att se fram emot efter själva firandet.

 

Upplevelser är bättre än saker

De flesta människor tenderar att tro att det är bättre att ge någon en fysisk present än en engångsupplevelse. De antar att den första kommer att hålla längre, medan den andra snart kommer att glömmas bort. Men forskning visar det motsatta. Nya saker – det vill säga materiella prylar – är ofta intressanta och spännande när vi får dem, men de blir så småningom allt mindre viktiga. Upplevelser, å andra sidan, blir en del av den vi är.

Forskning har visat att den tillfredsställelse som vi känner när vi köper en ny sak till en början är lika stor som den vi känner när vi köper en upplevelse. Men med tiden minskar tillfredsställelsen med den fysiska prylen medan tillfredsställelsen med upplevelsen ökar!

För att inte tala om att vi kommer närmre den eventuella person eller de eventuella personer vi delar upplevelsen med. Så en ytterligare bonus med upplevelsepresenter är att de många gånger kan stärka vår relation till de vi håller kära.

 

Upplevelse present för par

Letar du efter en present till den speciella personen i ditt liv för en dejtkväll? Eller kanske behöver du ge bort en present till ett par du blivit hembjuden till? Vi har samlat några fantastiska presenttips för par, mer specifikt upplevelser för två som par kan njuta av tillsammans och ha som ett minne i många år framöver. Vi har ett gäng upplevelser för alla olika par, från hotellvistelser runt om i vårt fantastiska land till adrenalinspäckade aktiviteter som kommer att få deras hjärtan att rusa.

Om ni hellre vill dela en upplevelse present finns det gott om presenttips för detta också. Vi har till exempel samlat olika restaurang- och barupplevelser så att du ska kunna ge bort en upplevelse till den du håller kär och dig själv. Eller till kompisparet som sagt att de absolut inte vill ha något i år (men som man vet vill ha något ändå!)

Vi har en uppsjö av olika tips för upplevelser för två som garanterar de bästa minnena. Bli bara inte sur om de inte ber dig följa med!

 

Upplevelse present för jordenruntfarare

Vissa människor är passionerade omkring sitt jobb, andra med sin träning och några med att dega framför tv-serier. Sedan har vi de äventyrslystna människorna, de som aldrig tröttnar på att befinna sig på språng. Jordenruntfararna som älskar att resa. Dessa personer får mycket hellre en upplevelse än en materiell pryl. Känner du personen tillräckligt väl vet du att det inte finns något så fantastiskt som att få en upplevelse present.

Våra presenttips för jordenruntfarare sträcker sig från alla typer av resenärer till alla typer av budgetar. Oavsett om du letar efter en dagsresa att ge till en vän som redan har bokat flyg till ett visst resmål, en onlinekurs för att hålla ditt barns reslust vid liv under skolåret eller en episk resa till en väldigt speciell person – har vi samlat alla de bästa presenttipsen för upplevelsepresenter här!

 

Upplevelse present för föräldrar

Behöver du meningsfulla presentidéer till dina föräldrar? Det kan vara svårt att hitta presenter till föräldrar som allt, men vi finns här för att hjälpa dig.

Du känner dig högst sannolikt ibland förvirrad när du letar efter presenter till dina föräldrar. För att inte tala om hur mycket svårare det är att köpa presenter till ANDRAS föräldrar. Särskilt eftersom föräldrar tenderar att ha exakt allting. Men oavsett om du letar efter julklappar till svärföräldrarna, födelsedagspresenter till mamma eller pappa eller jubileumspresenter till mor- eller farföräldrarna har vi samlat de absolut bästa tipsen här.

Att ge bort en upplevelse present för föräldrar är en utmärkt idé. De flesta föräldrar tenderar trots allt som sagt att ha precis allting. Det verkar inte finnas något de önskar sig annat än snälla barn och barnbarn. Men man vill ändå ge bort något som gör dem glada vid speciella tillfällen. En upplevelse present fungerar alltid!

 

Upplevelse present för barn

Om din familj eller någon familj i din närhet tycks ha alldeles för många leksaker till barnen är du inte ensam. På något sätt verkar det som om allting bara hopar sig. Det finns goda bevis för att alldeles för många prylar inte är hälsosamt – inte bara för att våra hem ska se ordnade ut utan också för barnens utveckling.

Faktiskt så har studier visat att färre leksaker att leka med faktiskt kan ge stora fördelar när det gäller fokus och kreativitet. Människor som spenderar pengar på upplevelser snarare än saker tenderar också att vara lyckligare, så att få barnen att tidigt ha det tankesättet genom att ge dem en upplevelse present kan ha flera fördelar.

Men när födelsedagar, julafton och andra högtider kommer, vill familjemedlemmar och vänner fortfarande ha önskelistor från barnen. Här är det dock fortfarande en god idé att leta efter presenter som främjar upplevelser snarare än bara materiella prylar. Till exempel kan barn få biobiljetter, ett bokabonnemang, ett betalt besök till ett zoo eller liknande. Vad som helst som möjliggör en upplevelse snarare än en pryl är en fantastisk present för barn!

 

Upplevelse present för henne

Gör det här året till det år då du ger henne en genomtänkt upplevelse som hon alltid kommer att minnas och som gör hennes dag ännu mer speciell. Oavsett om du letar efter en upplevelse present till din partner, din mamma, syster eller bästa vän, och om presenten ska ges på hennes födelsedag, alla hjärtans dag eller på julafton, har vi samlat de allra bästa tipsen på upplevelsepresenter för henne.

Om du vill komma på presentidéer till henne som kommer att överraska och glädja henne måste du trots allt tänka lite längre. Blommor och choklad är alltid trevligt, men ibland måste man visa att man engagerat sig lite mer för att visa hur mycket hon betyder för dig.

Så om du letar efter den perfekta presenten för henne bör du ge henne en fantastisk historia att berätta för andra med en upplevelse present. Oavsett om du vill bjuda henne på en avkopplande spa-vistelse, eller tillbringa lite kvalitetstid tillsammans med henne när ni äter utsökt mat, hittar du den perfekta presenten här. Kanske är hon mer av den äventyrliga typen – varför inte bjuda henne på ett äventyr i ett Escape Room då?

 

Upplevelse present för honom

När män har allting och man ändå måste köpa presenter till dem varje år kan det leda till otroligt mycket stress. Istället för att bara köpa en present för att köpa en present bör du överväga att ge honom en upplevelse han aldrig kommer glömma. Upplevelser för män är trots allt den perfekta presenten för deras fruktade födelsedagar! Dessutom är det ett utmärkt sätt att säga “grattis på årsdagen” eller “grattis på födelsedagen” till den speciella mannen i ditt liv.

Oavsett om han äntligen tagit examen eller fått en stor befordran på jobbet är det viktigt att markera tillfället med något som han kan se fram emot och ge en present som sticker ut från mängden. Vad det än är du vill fira, och vilken man i ditt liv det än är du tänker fira, bör du fira dagen med en spännande upplevelse present för honom!

Vi vet att det är otroligt svårt att köpa presenter till män som redan har allt och därför har vi skräddarsytt våra presenttips i kategorier som passar alla typer av personligheter, egenskaper och specifika fritidsintressen. Så oavsett om du letar efter en upplevelse present till din sportgalna pojkvän, din äventyrslystna pappa eller din ölälskande farbror har vi upplevelsepresenter som passar alla smaker!

 

Upplevelse present för kompisen

Att ge en upplevelse present till sin kompis är en utmärkt idé. Många gånger kan det nämligen vara svårt att komma på vad man ska ge till en kompis. Ofta har man inte samma förhållande med en kompis som man har med ett syskon eller en partner. Även om man pratar om allt mellan himmel och jord är det fortfarande många saker som inte är det samma i en vänskap som i exempelvis en familj.

Dessutom kan det vara tråkigt att ge sin bästa vän en materiell pryl hon eller han önskar sig. Det känns lite opersonligt när man är så nära. Klura därför på om du inte kan ge bort en upplevelse present istället.

Att boka en semester till Thailand ihop utan att först kolla huruvida hon eller han kan få ledigt från jobbet är såklart ingen bra idé. På samma sätt kanske du inte ska boka ett bord på en restaurang på hans eller hennes födelsedag utan att först kolla med partnern. Men att ge bort en upplevelse till ens kompis är fortfarande ett utmärkt sätt att visa sin uppskattning. Dessutom finns det upplevelsepresenter i alla prisklasser, så du lär definitivt hitta något du kan ge bort till den person som funnits där för dig under livets upp- och nedgångar!

 

Presentkort till upplevelser

Det enklaste sättet att ge bort en upplevelse på är med hjälp av ett presentkort. Presentkort kan till synes kännas lite opersonligt, men faktum är att om man prickar rätt, så är det minst lika betydelsefullt som vilken annan present som helst!

Att ge bort ett presentkort till upplevelser är dessutom ett fantastiskt sätt att lösa en present på om man är ute i sista minuten. Något de flesta av oss tyvärr är alldeles för ofta. Det finns dessutom en uppsjö av olika presentkort till upplevelser att ge bort – från ett presentkort till en biograf till ett presentkort till en matlagningskurs eller för att köra fyrhjuling.

En upplevelse present är en helt fantastisk present som de allra flesta människor föredrar. Dessutom, om man är osäker på vilken upplevelse som passar bäst i present, kan man ge ett bort ett presentkort med vilket gåvomottagaren själv kan välja vilken upplevelse han eller hon vill köpa.

Vi vet att det trots allt kan vara en utmaning att faktiskt lista ut vad man ska ge för någon upplevelse present till någon man håller kär. Om personen i fråga inte redan skrivit en önskelista. Men med ett presentkort till upplevelser löser man helt enkelt detta problem!

 

Populära upplevelsepresenter

Även om det inte finns några universella upplevelsepresenter som alla kommer älska finns det några som är mer populära än andra. Några upplevelser går nästan alltid hem, oberoende av vem det är man ger bort den till. Låt oss kika på några upplevelsepresenter som högst sannolikt kommer uppskattas av personen du tänker ge den till:

 

Brunch på ett mysigt brunchställe

Det är sällan man stöter på en person som ogillar brunch. Att kunna sova ut är något de flesta prioriterar på helger, men samtidigt tenderar man att vakna superhungrig. Inte minst om man varit ute kvällen innan. Att äta brunch är ett perfekt sätt att kombinera frukost och lunch, samtidigt som man alltid kan krydda till upplevelsen med ett glas bubbel eller två om det vankas firande senare på kvällen också. Brunch uppskattas av de allra flesta: barn, tonåringar, vuxna så väl som mor- och farföräldrar. Så varför inte bjuda någon du håller kär ut på brunch?

 

Ett spabesök

En annan upplevelse present som de flesta högst sannolikt uppskattar är ett besök till ett trevligt spa. Här kan man ofta välja mellan en myriad av olika behandlingar om man önskar det, eller bara sitta i bubbelpoolen hela dagen om detta är att föredra. En spadag passar de flesta och kan ges som en present till sin partner, sin mamma eller pappa, bästa vän eller syskon.

 

Ett personligt videomeddelande från en kändis

Varför inte ge personen du håller kär ett personligt videomeddelande från deras favoritmusiker, dokusåpastjärna eller till och med politiker? Detta kommer garanterat få dem att le, skratta och kanske till och med fälla en tår. Ett personligt videomeddelande från en kändis är definitivt något som uppskattas av de allra flesta människor.

 

Stärk dina relationer med upplevelsepresenter

En upplevelse present kommer inte endast göra gåvomottagaren lycklig. Förutom att få personen du ger gåvan till att känna sig uppskattad, vinner även du på att ge bort en upplevelse present till den du håller kär. När vi ger bort en upplevelse present till någon kan vi nämligen stärka relationen till personen i fråga.

Om du till exempel ger bort en upplevelse present i form av ett spabesök med din väninna, mamma eller syster får ni mer kvalitetstid tillsammans. Ni får en halv eller hel dag, eller varför inte en hel helg, tillsammans. En tid då ni kan njuta av varandras umgänge samtidigt som ni får ett minne för livet.

På samma sätt fungerar praktiskt taget alla upplevelser för två på samma sätt. En ölprovning kan resultera i många delade historier och skratt och en helikoptertur är något ni kommer prata om så länge ni båda lever. Upplevelser är ett sätt att stärka relationer och därmed helt fantastiska presenter att ge till dem man verkligen tycker om.

Denna artikel har granskats av Maja Andersson (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna