POPULÄRA presenter till barn 2024

Stjärnhimmel affisch

Uppblåsbar Hoppborg - Intex

Spin Master Bitzee Interactive Pet

Choklad med eget foto

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Spin Master Gabbys Dollhouse

STIGA Sports Snowracer Iconic

Hängkoja till Barn - Cacoon Pod

Twinkly Line Appstyrd LED-list

Oversize Hoodie - Snug Rug

Klätterbana - Slackers Ninja Line

Handdukar med namn

Personliga barnböcker

Jabadabado Activity Wagon Teddy

Magisk Regnbåge Namnhalsband för Tjejer i Guldp...

Diplom - Världens bästa...

Personlig namntavla

Personliga fotoböcker

Lego Gabby's Dollhouse

Guldros - 24K Guldpläterad Ros

Presentartiklar

Se mer »

Present till barn

Firar du ditt barns första tvåsiffriga födelsedag? Eller belönar du kanske ditt barn för att hon eller han har klarat sig väl i skolan? Kanske vill du bara ge en present till barn för att hon eller han förtjänar att bli lite bortskämd? Oavsett vilket tillfälle det handlar om blir barn alltid glada av presenter.

Vi har samlat presenttips för barn i alla åldrar, allt från leksaker till kläder. Oavsett hur utmanande föräldraskapet kan vara så överväger de goda tiderna alltid de dåliga. Och att se ditt barns ansikte lysa upp efter att ha fått en present – det är helt ovärderligt.

 

Att köpa presenter till barn är inte alltid en enkel match

Vi vet att det ibland kan kännas väldigt stressigt att köpa presenter till barn. Om du har en liten person i din närhet som i stort sett redan har allt kan det vara extra svårt att välja ut en present. Istället för att riskera att köpa en film, en docka eller en leksak som de med störst sannolikhet redan har, bör du välja en något mer unik present till barn som har allt.

Att hitta sådana presenter är dock inte en enkel match. Man kan känna sig uppgiven redan efter några minuters sökande. Vilken tur att vi har samlat många fantastiska presenttips här på sidan för dig som letar efter en present till barn. Om du så letar efter presenter till barn 1 år, en present till barn som slutar förskolan, eller en present till ett barn som strax övergår till tonåren hjälper vi dig! Våra presentidéer sträcker sig från roliga presenter till barn till mer praktiska presenter som de faktiskt får användning för.

 

Olika presenter vid olika tillfällen

Som om det inte vore svårt nog att hitta present till barn i sig så är det ännu svårare när man måste börja tänka på vilket tillfälle man ska ge bort presenten. Våra presenttips passar egentligen alla tillfällen, men du ger troligen inte lika påkostade presenter som alla hjärtans dag present till barn som du ger till barnet som fyller år. På samma sätt ger du troligen inte samma present till barn som slutar förskolan som du ger till barnet som fyller fem år.

Men du behöver inte oroa dig över att du ska behöva klura ännu mer på presentidéer bara för att de olika tillfällena kommer betyda något för presenten du ger bort. Vi har nämligen alla möjliga presentidéer till alla möjliga tillställningar och högtider här på sidan. Allt för att du ska kunna hitta en present till barn oavsett när det än är.

 

Vad ger man för presenter till barn 1 år?

Endast ett fåtal födelsedagar är riktiga milstolpar, och en första födelsedag är utan tvekan högst upp på listan. Även om hedersgästen kommer att vara upptagen med att leka för att uppmärksamma den hög med presenter som ligger i närheten, kommer en omtänksam gåva att gå långt hos föräldrarna.

Vill du hitta något som gynnar barnet både mentalt och fysiskt samtidigt som det ryms inom din budget? Ingen fara. Vi har sammanställt presenttips som täcker våra favoriter och mest prisvärda presenter till barn 1 år. Vi har alltså gjort allt det hårda arbetet åt dig så att du bara ska kunna välja och vraka bland de presenttips vi delar med oss av.

 

Presenter till tvååringen

Att hålla jämna steg med en tvåårings färdigheter och intressen kan kännas jättesvårt. Det är vid den här åldern som barn börjar förstå sig på omvärlden, och att sätta sig in i hur det känns är omöjligt. Vi vet dock vad en bra present till barn på två år erbjuder.

Presenter till tvååringar bör nämligen möjliggöra praktiskt lekande, eftersom barn vid den här åldern börjar använda sin finmotorik på mer exakta sätt. Till exempel kan brädspel främja deras utvecklande och därmed vara en lysande present till barn på två år.

 

Presenter till treåringen

Vid den här åldern förändras presenter drastiskt. Nu vet många barn redan vad de vill ha när de fyller år, på julafton och så vidare. Många treåringar har redan intressen och en bättre språkförmåga vilket möjliggör för dem att faktiskt säga vad de önskar sig. Men vid tre års ålder älskar de fortfarande överraskningar!

Treåringar är redo för leksaker som främjar deras fantasi. Bra exempel är leksaker och kostymer som möjliggör rollspel och brädspel, förslagsvis i grupp. Detta främjar nämligen treåringars sociala färdigheter. Men även leksaker med hjul passar bra till treåringen eftersom detta kan belöna deras växande fysiska självförtroende.

 

Presenter till fyraåringen

Vid fyra års ålder har barn utvecklats ytterligare. Vid den här tidpunkten lär de sig vad gränser är, börjar tänja på dessa och ifrågasätta allt. De är otroligt nyfikna samtidigt som de börjar besitta fler fysiska färdigheter och har en önskan om att förstå allt omkring dem.

Bra presenter till fyraåringen kan till exempel vara leksaker som hjälper till att vidareutveckla deras färdigheter. Träklossar som kan hjälpa dem att lösa problem självständigt eller andra byggleksaker är säkra kort för den som vill se fyraåringen njuta av att lära sig nya färdigheter.

 

Presenter till femåringen

De bästa presenterna och leksakerna för femåringar bör vara anpassade till deras utvecklingssteg. Många femåringar kan berätta enkla historier med fullständiga meningar, räkna till 10 eller mer, förstå sig på geometriska former och kanske till och med rita saker som går att förstå sig på! De har förmodligen fått vänner vid den här tidpunkten och kanske till och med något intresse. Kanske just barnet du ska ge en present till gillar musik och dans eller att klättra, hoppa och busa?

Vid den här tiden är det inte längre blöja som gäller för många – barnet är “vuxet” nu! Då är det en självklarhet att presenterna bör ta hänsyn till deras nya styrkor och bestå av leksaker eller andra ting som uppmuntrar dem att utforska den stora, vida världen runt omkring dem.

 

Presenter till sexåringen

Vid den här åldern har de flesta barn börjat skolan. Samtidigt deltar många av dem i aktiviteter utanför skolan och många sexåringar har bestämda åsikter om vad de gillar och inte gillar. Det knepiga med den här åldern är att barn börjar bry sig om vad som är coolt och inte.

Att ge en present till barn på sex år kan kännas frestande. Men diverse leksaker och projekt som sexåringar kan arbeta självständigt eller tillsammans med tenderar att uppskattas. Barn i denna ålder behöver fortfarande leka och röra på sig, så allt som får dem att göra detta uppskattas!

 

Presenter till sjuåringen

Efter ett avklarat skolår känner sig sjuåringar redo att ta över världen! Vid denna ålder är de betydligt bättre på att skriva och skapa än de var vid sex års ålder, så allt som har med kreativitet och sport är att föredra. Men de är vid sju års ålder också mer självsäkra läsare och är redo att utforska världen genom böcker.

 

Presenter till åttaåringen

De bästa presenterna för åttaåringar är en present till barn som uppmuntrar dem att använda sin fantasi och leka tillsammans med andra. Interaktiva leksaker är vinnande presenter till både åttaåriga flickor och pojkar, eftersom de är lärorika och mångsidiga, något som är viktigt vid denna ålder.

Vid åtta års ålder lär sig barn hur de ska förhålla sig till jämnåriga, anpassa sig till sociala regler och gå från fritt lekande till mer strukturerade interaktioner med sina vänner. Många barn kan vid denna ålder delta i rollspel med gemensamma mål. Samtidigt blir de mer självständiga och får en ökad koncentrationsförmåga.

 

Presenter till nioåringen

Det är vid nio års ålder man verkligen kan se hur pass nära barnet är till mognad, samtidigt som de fortfarande kan bete sig som om de vore bebisar från och till. Vid nio års ålder är barn frispråkiga, åsiktsfulla och oberoende av sina föräldrar. En perfekt present till barn på nio år är således en present som utnyttjar alla dessa styrkor. Presenter till nioåringar bör främja deras akademiska lärande, deras självständighet och deras utvecklande uppmärksamhetsförmåga.

 

Presenter till tioåringen

Om du frågar en tioårig pojke eller flicka om vad de vill ha för leksaker i present kommer de troligen himla med ögonen. Såklart vill de inte ha leksaker längre – de vill allra helst ha den senaste iPhonen. Att välja presenter för tioåringar är ingen lätt uppgift, eftersom du nu inte kan köpa alls likadana presenter som du en gång kunde. De bästa presenterna till tioåriga pojkar och flickor är presenter som inte längre behandlar dem som barn – men mer som mini-vuxna. Nu befinner de sig trots allt i åldern innan tonåren som kan vara lite knepig för utomstående.

Tanken är att ge tioåringar möjlighet att skapa och dela med sig, helst med sina vänner, samtidigt som man firar deras nyfunna självständighet. Men jo, vi hör själva hur knepigt det låter. Men som tur är har vi gjort det hårda jobbet och hittat fantastiska presentidéer, även för tioåringarna som verkar ha allt.

Det viktigaste förbehållet man bör vara medveten om när det gäller tioåringar är att dessa barn ofta utvecklar specifika intressen och börjar fokusera på sina definierade styrkor. Med tanke på detta är det viktigt att möta dessa barn där de är snarare än att bara ge dem en ny leksak. Därför är alla våra presenttips anpassade efter en förståelse för barns enskilda intressen!

 

Födelsedagspresenter för barn i alla åldrar

Det kan vara svårt att hitta åldersanpassade presentidéer för pojkar och flickor. De åldersintervall som föreslås kan ibland vara för breda, och barn växer så snabbt att det är viktigt att hitta något som passar deras utvecklingsnivå och mognad. Här på sidan har vi dock åtagit oss att ge användbara och korrekta åldersspecifika rekommendationer för varje present.

De varor som ingår i var och en av våra samlingar av födelsedagspresentidéer efter ålder har valts ut med omsorg. Vi har gjort vad vi kan för att fastställa presenter utefter specifika åldrar – allt för att du enkelt ska kunna hitta perfekta födelsedagspresenter för barn i alla åldrar.

 

Vad ska man köpa för någon present till barn som slutar förskolan?

En annan milstolpe i livet är när man slutar förskolan. Nu är det dags för lärare så väl som föräldrar att leta efter små sätt att fira detta. Det är trots allt en prestation, ett slut och en början på något nytt. Vad ska man då köpa för present till barn som slutar förskolan?

Här behöver man inte tänka alldeles för stort. Visst har barnet fortfarande mycket kvar att åstadkomma i livet, men hon eller han förtjänar fortfarande en liten present för att ha avklarat förskolan. På så sätt kan hon eller han känna sig mer motiverad att fortsätta i skolan.

Något litet, som ett pennskrin, en fin bok eller några fina pennor kan duga. Det finns många små saker man kan ge som present till barn som slutar förskolan. Det viktigaste är att man visar dem att de gjort ett bra jobb och att de nu kan njuta av sommaren som kommer. Men även något som motiverar dem till hösten.

 

Alla hjärtans dag present till barn

En högtid som inte är lika stor i Sverige som exempelvis USA är alla hjärtans dag. Trots detta är det ett perfekt tillfälle att ge sitt barn en liten present som visar hur mycket man älskar honom eller henne. Har man tur får man något gulligt tillbaka, som ett alla hjärtans dagkort.

En alla hjärtans dag present till barn ska inte vara något stort. Det räcker med att barn blir bortskämda under födelsedagar och julafton – och vilken dag som helst för den delen! Även här räcker det med något litet och gulligt, som lite godis, ett fint skrin eller ett gosedjur. Du känner ditt barn bäst och bara du vet vad som gör honom eller henne glad. Tänk bara inte för stort!

Om du fortfarande har noll idéer på vad du ska ge för present till barn på alla hjärtans dag kan du alltid använda dig av våra presenttips. Vi listar ju som sagt allt mellan himmel och jord som kan passa alla slags barn, oavsett ålder. Alla våra tips är anpassade efter olika budgetar så just du ska kunna hitta något som är perfekt att packa in och ge bort som present till barn.

 

Julklappar till barn

Att hitta den perfekta julklappen till barn kan ofta kännas som en svår uppgift, men vi har gjort det enkelt för dig att hitta en julklapp för alla barn. Oavsett om du letar efter leksaker för pojkar eller presenter till flickor kan du bläddra bland vår stora samling av presenter efter budget, måste-ha-presenter och mycket mer! Från enkla klädesplagg till mer pedagogiska presenter hittar du garanterat en perfekt present till barn här.

Vi vet att barn är olika och gillar olika ting, inte minst beroende på vilken ålder de är. Men vi vet också att vid en viss ålder så önskar sig många barn väldigt specifika saker och då blir de inte längre glada av överraskningar på samma sätt som de blivit förr. Det är därför vi inte bara listar vilka presenter som helst men faktiskt tar oss tiden att hitta de allra bästa presentidéerna för julklappar till barn i alla åldrar.

 

Vad ska man ge för present till barn som har allt?

Några barn tycks verkligen ha precis allting. De senaste leksakerna, massvis av klädesplagg och allt annat som barn kan tänkas ha. Så vad ger man egentligen för present till barn som verkar ha precis allt? Det är inte alls särskilt enkelt. Dessa barn vill man gärna ge något unikt, något som sticker ut från mängden men som de fortfarande får nytta av och som de faktiskt kan tänkas tycka om. Vilken himla tur att vi finns här – annars hade du troligen behövt lägga ner flera timmar på att hitta något värt att ge bort!

Vi har sammanställt roliga presenter till barn så väl som mer praktiska gåvor som passar som present till barn som har allt. Vi förstår att både barn och föräldrar blir rätt besvikna när de får samma gåva flera gånger om. Men vi förstår också hur svårt det är att hitta unika gåvor till barn. Vilket är varför vi lägger ner både tid och energi på att leta efter de allra bästa presenterna till barn. När du kikat igenom presenttipsen på vår sida kommer du högst sannolikt ha hittat åtminstone en sak som du kan tänka dig att ge bort.

 

Roliga presenter till barn

Vissa tillfällen kräver helt enkelt en rolig present till barn. Det kan till exempel röra sig om en present till en julklappslek, där budgeten är låg och man har kommit överens om att presenten ska vara rolig. Eller så är det helt enkelt en present till barn som har allt, till exempel en syskonskara som vill ha paket till påsk. Då kan roliga presenter till barn vara lösningen.

Åter igen så har vi fantastiska samlingar av presentidéer även när det kommer till roliga presenter till barn. Vi vet att det inte finns något som gör barn så lyckliga som presenter som får dem att skratta. Det är just därför vi gör det vi gör. Vi listar de allra bästa presenttipsen så att föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära ska kunna hitta de allra bästa presenterna.

Denna artikel har granskats av Sara Nyberg (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna