POPULÄRA presenter till tonåring 2024

Personliga strumpor med foto

Stjärnhimmel affisch

Choklad med eget foto

Värmetofflor - Cozy Slippers

Chips och dubbel-dippskål - KitchPro

Amigo ID-Armband för Män i Sterling Silver

Personliga strumpor - Multiface

Twinkly Line Appstyrd LED-list

Stjärnhimmel med stadskarta

Familjeträdshalsband med Cubic Zirconia i Guld ...

Oversize Hoodie - Snug Rug

Galaxy-Halsband med Cubic Zirconia i 18K Guldpl...

Diplom - Världens bästa...

Personlig namntavla

Personliga fotoböcker

Guldros - 24K Guldpläterad Ros

Stjärnhimmel med former

Personliga strumpor med foto - Superhjälte

Chokladfontän - KitchPro

Presentartiklar

Se mer »

Present till tonåring

Det är svårt att vara tonåring, men det är ännu svårare att köpa en present till tonåring. Tonåringar kan vara kräsna och samtidigt inte särskilt öppna med vad de önskar sig. Ibland är det bästa sättet att visa en tonåring att du bryr dig om honom eller henne att lyssna, och ibland är den mest omtänksamma presenten den som visar att du ser och hör dem.

Med det sagt är det inte en enkel match att köpa en present till tonåring. Men med vår hjälp kan det förhoppningsvis bli lite enklare. Vi listar nämligen fantastiska presenttips här på sidan och oavsett om din tonåring gillar sport eller smink har vi något för alla tonåringar.

 

Alla tonåringar är inte likadana

Det största misstaget du kan göra när du ska köpa present till tonåring är att missta alla tonåringar som likadana. Det är dem nämligen inte alls. Alla tonårstjejer gillar inte smink och kläder på samma sätt som alla tonårskillar inte intresserar sig för sport. Det första du bör göra när du letar efter en present till tonåring är alltså att ta reda på vad tonåringen du ska köpa en present till gillar.

Tonåringar har en tendens att gilla att ta sina egna beslut och att uttrycka sig själva på specifika sätt är en prioritet för dem. Därför är det bra att köpa presenter som stöder deras nyvunna självständighet och deras önskan att få världen att kännas som sin egen.

Den present till tonåring du ger bort bör visa tonåringen i ditt liv att du respekterar den han eller hon är och älskar att se honom eller henne växa som person. Vilken tur att vi har samlat grymma presenttips som är anpassade efter varje tonårings individuella personlighet här på sidan.

 

Att tänka på när du köper en present till tonåring

När det gäller presenter till tonåringar, om det så är en present till 14 årig eller present till 16 årig så finns det i huvudsak två ting du bör ha i åtanke. Detta är tonårens ansvarsnivå och tonåringens intressen.

  • Ansvarsnivå: Innan du köper en ny smartphone eller ett par dyra hörlurar till tonåringen bör du ta hänsyn till hur pass ansvarstagande tonåringen är. Detta är nämligen inga ting som kan bytas ut med det samma, utan tonåringen måste lära sig att ta hand om dem på rätt sätt innan du ger bort dem som en present till tonåring.
  • Intressen: De flesta av de presenttips vi listar är anpassade till tonåringar mellan åldern 13–19 år, men även med fem års mellanrum finns det intressen som kan variera markant. Ta därför hänsyn till tonåringens intressen när du letar efter den bästa presenten till honom eller henne.
   

Vad gillar tonåringen i ditt liv?

Som nämnt bör du ha tonåringens intressen i åtanke när du letar efter de bästa presenterna. Nedan är några vanliga intressen bland tonåringar idag och presenttips till dessa.

 

Fotografinörden

Väldigt många tonåringar älskar att ta bilder – mest för att lägga upp på sociala medier som Instagram, men även för personligt bruk. För fotografinörden finns det gott om presenttips att utforska. Varför inte en söt polaroid-kamera eller något billigare som en ny kameralins till hans eller hennes smartphone?

 

Trendsättaren

Älskar tonåringen i ditt liv mode och är alltid snabb på att följa med i trender? Då bör du såklart ge bort något trendigt klädesplagg eller ett par nya skor. Till trendsättaren kan det bli något dyrare att köpa presenter – men det går helt klart att hitta något i den billigare prisklassen också.

 

Miljövännen

Allt fler unga människor är engagerade i miljön och gör vad de kan för att rädda vår planet som tidigare generationer förstört. Att ge en present till tonåring som bryr sig om miljön är inte särskilt svårt. Här är det viktigt att inte ge något onödigt som tär på klimatets resurser, men något hon eller han kan använda i många år framöver och som dessutom skapats under schyssta förhållanden. Kanske en snygg begagnad ryggsäck eller ett par fina sugrör av metall?

 

Presentkort till tonåringen som har allt

Även om det känns orimligt verkar några tonåringar bara ha allt. Antingen är de väldigt bortskämda eller så är de helt enkelt duktiga på att hitta saker och ting till ett bra pris. Det kan vara svårt att komma på vad man ska ge för present till tonåring som har allt. Ett presentkort är dock alltid ett säkert kort.

Presentkort kan varieras i all oändlighet. Du kan ge bort ett presentkort till IKEA för när tonåringen flyttar hemifrån, ett presentkort till en biograf så hon eller han kan bjuda med sina vänner för att se den senaste filmen, eller ett presentkort till en mataffär så hon eller han slutar fråga sina föräldrar om pengar till snacks hela tiden.

 

Håll koll på tonårstrenderna

Man kan hävda att det är meningen att tonåringar ska vara ganska besvärliga – man gör sina misstag, man lär sig av sina misstag och man växer som person. Men att vara tonåring numera? Ja, det är definitivt annorlunda gentemot förr. De flesta tonåringar förr hade en garderob full av icke-färgkoordinerade kläder som man älskade extra mycket. Och även om vi definitivt ville se coola ut hela tiden, var vi långt ifrån så coola som tonåringar är idag.

Idag klär sig tonåringar snyggt, de har för det mesta den senaste mobilen och andra tech-prylar och vet vilken musik som är inne respektive ute. De hänger med på de mesta trenderna helt enkelt – troligtvis tack vare internet.

Med det sagt är dagens tonåringar rätt kräsna. De vill inte få en present som inte är inne, och vill gärna att de som ger gåvor ska känna till trenderna. Annars blir de hellre utan.

Så innan du ger bort en present till tonåring bör du definitivt hålla koll på tonårstrenderna. Kan du rådfråga någon är detta det absolut bästa – om inte finns Internet alltid där!

 

Födelsedagspresent till tonåring

Har du en tonåring i din närhet som snart fyller år? Då är det dags att börja tänka på vilken present du ska slå in och ge bort för att vissa din tacksamhet till denne person. Du vill inte ge bort en present bara för att du måste. Du vill visa att du hör och ser personen och att du älskar honom eller henne för den han eller hon är. Visst kan man inte köpa kärlek, men att ge bort presenter är fortfarande ett sätt att visa sin uppskattning på.

När det är dags att börja tänka på en födelsedagspresent till tonåring kommer du finna våra presenttips mycket hjälpsamma. Vi listar nämligen de allra populäraste presenterna som tonåringen i ditt liv högst sannolikt kommer att bli glad av. Våra presenttips sträcker sig från presenter till nyblivna tonåringar till 19-åringar och från tonårskillar till tonårstjejer. Med hjälp av oss kan du hitta en present som tonåringen i ditt liv kommer älska att öppna när det är dags.

 

Julklappar till tonåringen

Precis som det är svårt att komma på vad man ska ge för present till tonåring när hon eller han fyller år är det minst lika svårt när det är dags att börja leta efter julklappar till tonåringen. Majoriteten av dagens tonåringar är som sagt väldigt kräsna och därför räcker det inte alltid med en tröja eller en bok.

Vilken tur att du har oss då! Här på sidan har vi samlat de allra bästa julklapparna till tonåringen. Här kan du bläddra bland julklappar till tonåringen som gillar allt från äventyr till smink. Det finns något för alla tonåringar helt enkelt.

 

5 snabba presenttips till tonåringen

Är du fortfarande osäker på vad du ska ge som en present till tonåring? Nedan kommer 5 snabba idéer på vad du kan ge till praktiskt taget vilken tonåring som helst och få ett leende och i bästa fall en kram som tack.

 

En tech-pryl

Dagens tonåringar tycks älska tech-prylar. Detta kan vara allt ifrån en ny kabel som laddar deras smartphone längre till en ritplatta som möjliggör för dem att släppa loss sin kreativitet.

 

En prenumerationstjänst

Idag finns det en uppsjö av olika prenumerationstjänster för ett oändligt antal intressen. Många alternativ i alla prisklasser innebär att de också är perfekta som presenter till tonåringar. Du kan välja mellan allt från sminkprenumerationer till streamingtjänster och ge som en present till tonåring.

 

Kläder

De flesta tonåringar bryr sig om hur de ser ut och vilka kläder de bär, vilket gör klädesplagg till säkra kort att ge som present till tonåring. Men även om tonåringen i ditt liv inte bryr sig om modetrender är han eller hon garanterat i behov av något, om det så är ett par nya strumpor eller en ny jacka.

 

Böcker (eller ljudböcker)

Många tonåringar har inte tid över att läsa böcker. De har fullt upp med skola och sitt sociala liv. Men ändå finns det många som gillar att slappa av med en bra bok då eller då. Dessutom finns det numera massvis av ljudböcker som de kan läsa när de är på språng.

 

Hudvårdsprodukter

Precis som allt fler ungdomar bryr sig om mode, värnar väldigt många tonåringar även om sin hy. Tjejer som killar. En ansiktskräm, vibrerande ansiktsrengörare eller ansiktsmask blir garanterat uppskattat.

Denna artikel har granskats av Agnes Holmgren (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna