Present till nyfödd - Årets bästa presenttips till nyfödda

Present till nyfödd – Årets bästa presenttips till nyfödda

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Letar du efter en present till nyfödd? Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till någon som precis har kommit till världen. Ett tips är att välja praktiska saker som man vet kommer till användning. Det kan till exempel vara filtar eller kläder. Du kan också tänka framåt i tiden och välja en leksak som bebisen kommer att ha nytta av längre fram. 

I denna text delar vi med oss av massor av presenttips för de nyfödda. Du kan kika igenom dem och ta fram dem när du ska på födelsedagsfest eller andra sammanhang.

Årets bästa presenter till nyfödd 2024

Stjärnhimmel affisch

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Handdukar med namn

Stjärnhimmel med former

Radford barnbestick med gravyr - från Robert Welch

Squishmallows Cam Calico the Cat 40cm

Sengångare Gosedjur

Björn mjukisdjur med broderat namn

Avokado mjukisdjur, 20 cm, Jellycat

Gigantisk Nalle - Gigantisk

Rött hjärta amuseable, 11x9 cm, Jellycat

Sengångare mjukisdjur med namn - Zid

smartphoto Babybody 2 månader & Rosa Miffy-...

Hårband bebis, velour ljusgrått - Elegant

Zodiac födelseaffisch

Personlig babyfilt

1:1 baby affisch

Snuttefiltar med namn

Badrockar med namn 0-2 år

Disney Traditions figurer

Personliga nappar - vita - set med 2

Squishmallows

Mjukisdjur med namn

Supergigantisk Nalle - Cozy

Personlig födelsetavla

Reversible Octopu Doll

Babyskjorta med tryck - kort ärm

Barnstol med broderat namn - Beige

Barnstol med namn - Blå

Body med eget tryck

Födelsekudde med tryck - Vit

Graverat bestickset för barn

Personlig bok - Välkommen till världen - Softcover

Personlig haklapp - Grön

Personlig Milestone® babyaffisch - Bokstav

Hitta en mysig present till nyfödd  2024

Det är väldigt roligt att ge bort en välkommen till världen present till en nyfödd och dennes familj. Ett säkert tips som alltid funkar är en gosig och mjuk filt. Det finns väldigt många fina modeller att välja bland. Många är också neutrala och funkar till såväl tjejer som killar. Som present till nyfödd kan du kombinera filten med ett mysigt gosedjur om du skulle vilja. Även här finns det en uppsjö av alternativ. Många gosedjur kan bli en kombination av lekdjur och snuttefilt.

 

Tips på annorlunda present till nyfödd

Det kan vara svårt att hitta en annorlunda present nyfödd. Det är dock lättare om man känner familjen i fråga. Något som brukar uppskattas av föräldrarna är ett minne av bebistiden. Du kan till exempel göra en gipsavgjutning som present till nyfödd. Du kan välja att avbilda den nyföddes hand eller fot. Det är något som föräldrarna och barnet kan bära med sig resten av livet. Det är också en present som verkligen sticker ut i mängden.

Personlig present

Ytterligare ett tips för en present till nyfödd kille eller tjej är att välja något personligt. Idag finns det ett stort utbud av presenter med en personlig prägel. På senare år har det varit väldigt populärt med tavlor på nyfödda. Det brukar kallas för namntavlor eller födelsetavlor. Det är dessutom en present till nyfödd och föräldrar.

 

Böcker eller annan present till nyfödd

Om du fortfarande behöver tips över vad du ska köpa till nyfödd bebis present kan en barnbok vara ett passande alternativ. Det är något som brukar uppskattas under lång tid. Det finns många undersökningar som visar att det är fördelaktigt att läsa för barn redan i ung ålder. Då utvecklar man deras ordförråd och läsförståelse. Föräldrarna bör börja med att läsa för barnet innan denne kan läsa på egen hand.

Ännu ett tips på present till nyfödd är att ge en leksak av något slag. Även om barnet inte leker den första tiden är det alltid bra att tänka framåt. Det finns många pedagogiska leksaker som är väldigt utvecklande för barnet. Några klassiker är byggklossar och leksaker med ljud och ljus. Många leksaker rekommenderas redan vid 0-1 års ålder. Det är ett bra ställe att börja.

Se också: Presenter till 1 åring

 

Finns det en bästa present till nyfödd?

Det är svårt att säga vad som är den bästa presenten till nyfödd då det är väldigt individuellt. Vissa familjer vill ha praktiska saker som de kan använda till sitt nytillskott. Andra föredrar gåvor som har ett mer sentimentalt värde. Du kan alltid höra dig för hos de nyblivna föräldrarna för att få en idé om vad de skulle uppskatta som present till nyfödd. Det brukar ge dig ett ganska bra hum om vad du ska leta efter.

Om du vill kan du även fråga föräldrarna om det är något de önskar eller behöver. Då kan du få ett par förslag att gå efter.

 

Present som varar en längre tid

Ett tips när du letar efter köpa till nyfödd present är att tänka på att bebisen egentligen inte har någon nytta av sin present från början. Därför är det bäst att ge något som barnet kan ha nytta av lite senare i livet. Det kan till exempel vara en ekonomisk present som kan växa i takt med barnet. Det kan också vara något vackert smycke som barnet kan bära med sig hela livet. Du hittar många vackra smycken och kedjor som passar de flesta. Det är en present till nyfödd som dessutom kommer uppskattas genom hela livet.

 

Present till nyfödd pojke eller flicka

När man letar efter presenter till nyfödda barn kan man också välja utifrån om det är en pojke eller flicka. Tidigare var det vanligt att man köpte present till nyfödd i stereotypiska färger som rosa eller blått. Det är inte lika vanligt längre. Nu är det bättre att fokusera på vad barnet kommer att tycka om lite längre fram i livet. Om du känner föräldrarna väl kan du alltid utgå från dem. De kanske har några specifika intressen som du även tror att barnet kommer bli intresserad av.

 

Hitta en vanlig present till nyfödd

Om du vill hitta en bra present till nyfödd är det bara din fantasi som sätter gränser. Det finns dock en del ganska vanliga presenter som nappar, snuttefiltar eller gosedjur. Om du går in till en butik som säljer bebisprylar kommer du säkerligen hitta massor av inspiration. Har du en lite högre budget kan du välja ett babygym eller en bärsele, bara för att nämna några exempel.

Om du ska köpa present till nyfödd kan du också välja en vanlig present men sätta din egen personliga prägel på den. Det kan till exempel vara en body som du har gjort ditt eget tryck på. Då kan föräldrarna ta många roliga bilder för att minnas presenten. Det är också något som kommer till användning då en bebis kan behöva många klädbyten varje dag.

 

Present till nyfödd under vinterhalvåret

Ska du köpa en present till nyfödd baby som är född under höst och vinter kan du alltid köra på en varm mössa. Det är väldigt viktigt att bebisen håller sig varm både inne och ute. Det beror på att bebisar inte kan reglera sin kroppstemperatur på samma sätt som vuxna. Du kan då överraska med en personlig mössa där bebisens namn står tryckt.

En annan present till nyfödd bebis som passar bra under vinterhalvåret är en åkpåse. Det är en varm påse som man lägger i vagnen eller bilen för att skydda bebisen. Det finns många olika modeller att välja på idag.

 

Hitta present till nyfödd flicka kan vara en utmaning

Det kan vara svårt att hitta present till nyfödd flicka som du inte känner så väl. Då kanske du inte har så stor koll på vad som behövs eller uppskattas i hemmet. Det är därför vi har satt ihop denna guide med presenttips. Någonting som de flesta säkert skulle uppskatta är någon typ av fotoram. Då kan de själva sätta in fina bilder från ultraljudet eller tiden med den nyfödda bebisen.

Idag kan du hitta väldigt roliga fotoramar där man ska sätta in specifika foton. Det kan till exempel vara en ram som kallas “mitt första år” där man väljer ut ett kort varje månad. Det är verkligen något som är roligt att se tillbaka på både som barn och förälder.

 

Present till nyfödd från morföräldrar eller farföräldrar

När det gäller en present till nyfödd från mormor eller morfar kan man alltid slå på stort. Det är väldigt speciellt att få ett barnbarn oavsett var man befinner sig i livet. Man kan till exempel välja någon vacker prydnad och gravera in en vacker text. Den kan barnet sedan ha med sig under hela uppväxten. Försök att välja en tidlös prydnad som aldrig känns omodern.

Ett ytterligare tips är att välja en present till nyfödd och mamma. Det är en omtumlande tid som nybliven förälder och det är alltid trevligt att känna att man är uppskattad. Om mamman ska amma kan det vara väldigt praktiskt med en amningskudde. Då slipper mamman sitta och hålla barnet i famnen under amning och avlastar armar och rygg. Det är också bekvämt för barnet att ligga på en sådan kudde.

 

Present till nyfödd som sticker ut

Om du vill sticka ut i mängden kan du välja något som passar som present till nyfödd kille eller som present till nyfödda tvillingar. Det är nämligen en åldersfilt där det står en siffra för varje månad. Över siffrorna så står det också “today i am …years old”. Då kan man lägga bebisen på filten varje månad och ta ett kort. Det är något som är roligt att dela med familj och vänner. Det är också roligt att se tillbaka på för att se hur mycket barnet växer varje månad.

 

Hitta den bästa presenten  2024

Vad som är den bästa presenten till nyfödd är svårt att säga. Något som kan vara roligt att ge, som present till nyfödd, är en bok som ger de bästa tipsen som nybliven förälder. Som nybliven förälder får man ofta tips från alla håll och kanter. Då kan det vara skönt att bara sätta sig ner och läsa en bok. Du kan också välja en bok som bara pratar allmänt om föräldraskap. Det är något som både mamman och pappan kan ha nytta av i familjen.

 

Välj en present till nyfödd i ekologiskt material

Något som också kan vara bra att tänka på när du ska hitta bra presenter till nyfödda är att kolla upp vilket material det är gjort i. Det gäller särskilt om du ska köpa kläder, filtar eller liknande som present till nyfödd. Då är det bäst att hålla utkik efter miljövänliga och ekologiska produkter. Det är inte bara bättre ur ett hållbarhetsperspektiv, men du gör också klimatet en stor tjänst. Det är dessutom något som är viktigt för många idag.

 

Välj en säker present till nyfödd

En sak som är A och O när du letar efter en gåva till nyfödd är att den ska vara säker. Du bör alltså undvika en nyfödd bebis present som innehåller smådelar. Det är också viktigt att titta på certifieringarna när du väljer present till nyfödd. Välj gärna en present till bebis som är CE-märkt. Gåvan bör inte heller innehålla några giftiga ämnen. Om du är osäker är det smart att leta efter produktrecensioner. Gör noggrann research för att säkerställa att din present till baby är helt säker.

 

Present till nyfödd som funkar vid matbordet

Vill du ha ännu fler tips på en bebis gåva kan du välja en praktisk tallrik eller ett bestickset. Det finns många bebis presenter som kan hänga med ett bra tag. Du kan till exempel välja en snygg och praktisk tallrik med flera olika fack. Det bästa är om den är i silikon eller något annat mjukt material. Då är den också enkel att rengöra. Det finns även modeller med sugproppar som sitter fast på bordet.

Om du vill göra gåvan till en personlig present till nyfödd kan du till exempel ge en mugg med bebisens namn på. Det blir en fin namn present till bebis. Här är det verkligen bara din egen fantasi som sätter gränser.

 

Hitta en present till nyfödd kring jul

Skulle bebisen vara född i december kan du lika gärna köpa en julklapp till bebis. Om du är på jakt efter en julklapp till spädbarn kan du ha ungefär samma tänk som när du ska köpa en present till spädbarn. Bestäm först om du vill ge något praktiskt eller något mer personligt som present till nyfödd. Då är det lättare att sortera ut alla alternativ som finns.

Eftersom det är jul kan du också välja en tomtedräkt eller något liknande för spädbarn. Det är väldigt gulligt att se tillbaka på julkort där bebisen är uppklädd tillsammans med resten av familjen. Du kan även köpa ett matchande hårband eller någon annan rolig accessoar för en komplett look.

Se också: Julklappar till barn

 

Skaffa din present till nyfödd på nätet

Vill du ha många valmöjligheter bör du leta efter babypresenter på nätet. Det finns ett stort antal babybutiker med roliga produkter. Då är det väldigt enkelt att hitta fina babypresenter. Faktum är att du kan hitta allt du behöver köpa till nyfödd bebis. När du letar present till nyfödd behöver du inte begränsa dig till svenska nätbutiker, men kan även välja utländska nätbutiker som levererar till Sverige.

Det är viktigt att du kollar leveranstiden om du ska ha presenten till ett speciellt datum. Det är bäst att vara ute i god tid, så du kan ta eventuella förseningar i beräkning. De flesta nätbutiker har väldigt snabb leveranstid idag, speciellt om du bor i lite större städer som Stockholm och Göteborg.

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna