Lakritskalender - Årets bästa lakrits adventskalendrar

Lakritskalender 2024 – Årets bästa lakrits adventskalendrar

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

En julkalender är någonting som många av oss har mycket fina minnen kring från barndomen. Bakom varje lucka fram till julafton fanns det nämligen en liten chokladbit för att förgylla dagen. I vuxen ålder kan en sådan adventskalender ersättas av en lakritskalender för att tillfredsställa de mogna smaklökarna.

En lakritskalender  2024 innehåller, som namnet avslöjar, högkvalitativ lakrits i olika smaker och former och är den perfekta uppladdningen inför julen. Men likt chokladkalendrar finns det även gott om lakritskalendrar. Som tur är har vi samlat de bästa här på sidan.

Årets bästa lakrits kalendrar 2024

Haupt Lakrits Adventskalender

House Of Denmark Lakrits Adventskalender

Haupt Lakrits Adventskalender

Lakridseriet Adventskalender - Svart

Lakridseriet Adventskalender - Vit

Lakritsroten Adventskalender

För vem kan en lakritskalender passa?  

En lakritskalender kan av förklarliga skäl passa som handen i handsken för den som älskar lakrits. Det kan vara en helt perfekt present till ens partner eller någon annan som man står riktigt nära och kan också agera som en tidig julklapp och brukar bollas upp som ett trevligt presenttips. Det är många som i vuxen ålder mer eller mindre helt har gått ifrån att ha en julkalender, och en lakritskalender kombinerar då en härlig nostalgisk känsla med riktigt god lakrits. 

Men det är inte vilken tråkig lakrits som helst som man får när man köper en lakritskalender. I moderna lakritskalendrar så har några av världens bästa producenter för förstklassig lakrits gått igenom sitt sortiment för att kunna erbjuda upp de som köper den här kalendern.

Detta betyder att lakritsen som dessa kalendrar innehåller och som man får äta när man köper den är någonting helt annat än den lakritsen som många av oss är vana vid. Här är det smaker och varianter som noga plockats fram av experter och som var och en bjuder på en egen unik smakupplevelse som inte liknar någonting annat i godisväg.

Se också: Adventskalender till män

 

En lakritskalender kan vara en rolig introduktion till lite lyxigare varianter av lakrits  

En lakritskalender kan vara en perfekt introduktion till det exklusivare utbudet av lakrits som går att hitta idag. Lakrits är inte längre bara det (något tråkiga) utbudet av godis och lakritspipor som man kan hitta på en mataffär utan har blivit en helt egen konstform, både när det kommer till utseende och smak. Att ge dig själv eller någon som du tycker om den här möjligheten kan vara ett väldigt bra presenttips och vem vet, kanske kommer detta vara starten för ett ännu mer ingående lakritsintresse.

 

Ett roligt alternativ att ge till barnen

När det kommer till julkalendrar för barn så finns det numera en uppsjö av olika varianter att välja och vraka bland. Även om det absolut vanligaste är att man köper en klassisk chokladkalender i sin lokala mataffär så är detta långt ifrån det bästa alternativet när man har lite äldre barn. Där yngre barn blir glada för en liten bit godis så kanske detta inte är någonting som lockar tonåringarna.

Om man vill ge sitt barn en riktigt härlig julkalender även om de börjar komma upp i åren så kan en lakritskalender därför vara ett utmärkt alternativ. Det är dock värt att notera att de allra flesta lakritskalendrar har en lite mer vuxen smakprofil och kanske därför inte passar för lite yngre barn som inte utvecklat en uppskattning för en lite mer komplex smakprofil riktigt än.

 

Att ge bort en lakritskalender i present

Att ge bort en lakritskalender i present kan vara ett perfekt presenttips till någon som du står nära. Om du vet med dig att du kommer fira jul på ett annat ställe än någon som du vill ge presenter till så kan en julkalender med lakrits vara ett roligt alternativ till en mer traditionell julklapp. Personen som du gav den till kommer ha någonting att se fram emot varje dag, och vid varje lucköppning kommer han eller hon också att skänka dig en tanke.

Det är inte bara julafton som är den stora sociala sammankomsten under julen. Det är också väldigt vanligt att man går på en middag eller en glöggbjudning inför julen och då kan en lakritskalender passa perfekt som gå bort-present. Även om man kanske gör detta någon vecka in i december så kan man ju alltid fuska lite och öppna luckorna i efterhand.

 

En lakritskalender kan hjälpa till med att bygga upp en härlig julstämning

En sak som många vuxna kan känna igen sig i är att julkänslan uteblir allt mer ju äldre man blir. Vardagspusslet tar över och när man väl har firat jul så många gånger så kan det vara svårt att hitta fram till magin. En julkalender kan vara det perfekta sättet att hitta tillbaka till lite gammal hederlig julkänsla och påminner en ständigt om att julen (och ledigheten som kommer med den) är i antågande. Detta är någonting som verkligen fungerar och som både gör hela december lite trevligare, samtidigt som man blir härligt laddad inför den 24de.

 

Köp en lakritskalender till dig själv

Som vi var inne på i föregående stycke så finns det inget bättre sätt att hamna i riktigt härlig julstämning än att använda sig av en julkalender. Om du är någon som verkligen älskar lakrits så finns det fler fördelar med detta än att man får äta lite lakrits varje dag.

Inom dagens lakritsvärld finns det så mycket mer att välja bland än bara salt och söt lakrits och många av de bästa och populäraste producenterna har svindlande många olika typer av lakrits som man kan välja bland. Genom att köpa en lakritskalender till dig själv så får du testa på en hel uppsjö av nya smaker och varianter, någonting som du sedan kan ta med dig när du ska köpa lite större kvantiteter. Att dessutom ha någonting att se fram emot när man kommer hem från jobbet, eller som en liten munsbit efter middagen är inte fy skam det heller.

 

Att ge bort på jobbet

Om du är i en position på din arbetsplats där du ska fatta beslut kring vad resten av dina kollegor ska få ta emot i julklapp så finns det några klassiska alternativ. Biobiljetter, presentkort, handdukar och annat är ett vanligt val men också någonting som de allra flesta har fått flera gånger om. I ärlighetens namn kan sådana presenter vara ganska tråkiga. Men det kan vara svårt att hitta bra presenttips som är roliga att få, och inte bara ges bort för att det måste.

Genom att ge bort en adventskalender med lakrits så kan arbetsplatsen ge sina anställda någonting som garanterat kommer att uppskattas av de allra flesta, samtidigt som detta är någonting som är helt annorlunda från det som man brukar få i present av en arbetsplats.  

 

Att tänka på när man väljer ut en lakritskalender

Även om producenterna av lakritskalendrar oftast inte avslöjar vad som finns i kalendern så brukar det trots detta finnas olika smakprofiler att välja bland. Tänk därför efter kring vad för lakrits som personen du ska ge den till brukar uppskatta och försök välja någonting utefter vad du kommer fram till.

 

De två populäraste lakritskalendrarna  2024

Även om det finns en hel del olika producenter av den här typen av kalendrar så finns det två ohotade kungar på den europeiska marknaden. Här nedanför så har vi skrivit en snabb sammanfattning av dessa två kalendrar, som båda har en ordentlig känsla av lyx associerat med dem. En sak som gör dessa så oerhört roliga för lakritsälskare är dels att man får pröva på helt nya smaker, samtidigt som det ofta går att hitta lakrits i dessa kalendrar som inte går att få tag på någon annanstans.

 

Bülow lakritskalender  2024

Om du är en finsmakare när det kommer till lakrits så har du med största sannolikhet redan hört talas om eller provat någonting ur det stora utbudet som erbjuds av Bülow. Den danska producenten har växt från att vara en liten och lokal tillverkare till att vara ett utav de absolut hetaste namnen inom lakrits på senare år.

Deras lakritskalender är en utav de absolut populäraste och det med all rätt. I deras lakritskalender 2024 så får man varje dag en lite förpackning med ett antal lakritsbitar, den ena mer uppfinningsrik än den andra. Själva kalendern och lådan som den kommer i har en riktigt lyxig och exklusiv känsla och finish som gör det extra roligt att öppna varje lucka

 

Haupt lakritskalender  2024

Haupt är en producent av lakrits som de största lakritsfanatikerna med största sannolikhet redan känner till. Här är det inte bara en hel del exklusiva smaker som återfinns utan det är också en hel del lakrits som man får med sett till kvantitet.

Haupts lakritskalender  2024 har en lite mer avslappnad känsla som inte direkt för tankarna till exklusivitet och lyx, men som fortfarande kan vara ett väldigt roligt alternativ för den som känner att det som Bülow erbjuder inte riktigt passar för ens egna smakpreferenser.

 

Lakrits kan också göra sig perfekt som en present

Det är väldigt vanligt att man känner att det kan vara svårt att hitta någonting roligt att ge bort i julklapp. Om du har någon i din släkt eller bland dina vänner som är riktigt svår att köpa presenter till så kan lakrits vara en perfekt gåva att ge bort. Även om personen som du ger bort någonting till känner att han eller hon har allting så kan man faktiskt aldrig ha för mycket lakrits och gåvan kommer inte att tillföra fler saker i mottagarens hem.

 Ätbara presenter är alltid ett väldigt uppskattat alternativ och kan vara ett perfekt presenttips om du har kört fast i ditt letande.  Det finns gott om olika presentförpackningar att välja bland när det kommer till lakrits.   

 

Bläddra bland utbudet av lakritskalendrar hos Geniala Presenter

Sammanfattningsvis så landar det hela i att en lakritskalender kan vara en perfekt tidig julklapp, antingen till dig själv eller till någon som du tycker om. Den ger en möjlighet att testa på ny och intressant lakrits som man med största sannolikhet inte hade provat utan kalendern.

Den bidrar också till att skapa lite härlig julstämning, samtidigt som den garanterar att man kommer att ha gott julgodis den 24:e. På det hela taget så är en lakritskalender  2024 någonting som du bör överväga att inhandla inför den här julen och vem vet, kanske kan det vara början på en ny och härlig tradition?

Men att hitta en lakritskalender som passar mottagaren och samtidigt din egen budget är inte alltid det enklaste. Särskilt inte i samband med att du måste tänka på att införskaffa julklappar till resten av familjen. Som tur är finns vi härför dig.

Vi utvecklade Geniala Presenter med målet att göra all sorts presenthandel till andra enklare. Därför har vi samlat några fantastiska adventskalendrar på den här sidan så att du kan välja och vraka bland dem tills du hittar det perfekta alternativet för dig. Oavsett om du letar efter en lakrits adventskalender till din dotter, pappa, syster eller till dig själv så har vi samlat de absolut bästa här. Vi vet nämligen hur svårt det kan vara att hitta klappar och kalendrar. Inte minst när man är ute i sista minuten.

Denna artikel har granskats av Andreas Martinsson (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna