Harry Potter adventskalender - Årets bästa HP kalendrar

Harry Potter adventskalender 2024 – Årets bästa HP kalendrar

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Letar du efter något speciellt att ge Harry Potter-fantasten i ditt liv? Eller kanske något till dig själv för att få i gång julstämningen? Då är en Harry Potter adventskalender något du bör köpa i år.

Adventskalendrar är generellt ett fantastiskt sätt att skapa lite extra glädje under december. En adventskalender med Harry Potter gör konceptet ännu roligare, eftersom det med dessa finns mycket mer bakom de små luckorna än choklad. En Harry Potter adventskalender fungerar minst lika bra för pojkar som flickor, och flera av dem är även anpassade till en mognare smak.

Vuxna och unga med ett intresse för J.K Rowlings förtrollande värld kommer att älska en Harry Potter kalender! Du hittar de allra bästa bland våra geniala presenttips här på sajten.

Årets bästa Harry Potter adventskalendrar 2022

Harry Potter Adventskalender

Lego Harry Potter adventskalender 2022

Harry Potter Magic Christmas Calendar

Harry Potter Hogwarts Adventskalender

Harry Potter Adventskalender Magical Infinity

Harry Potter Enchanted Advent Calendar

Paladone Harry Potter Advent Calendar

Paladone Harry Potter Cube Advent Calendar

Paladone Odd Socks Harry Potter adventskalender

Primark Harry Potter Wooden LED Light Up Knight...

Grupo Erik DIY Harry Potter Advent Calendar 2022

Cinereplicas Harry Potter Advent Calendar 2022

Harry Potter Adventskalender 24 Delar

Funko Pop! Harry Potter Adventskalender

Harry Potter Adventskalender - Julgranspynt

Harry Potter Deluxe Adventskalender

Harry Potter Strumpkalender

Jelly Belly Harry Potter Adventskalender

Harry Potter adventskalender 2022 – Den ultimata guiden

Vare sig du letar efter en rolig aktivitet för att hålla barnen sysselsatta fram till julafton eller bara vill ha något för att komma in i julstämningen är adventskalendrar en viktig jultradition. De har blivit en lika central del av julen som julgranar och adventsljusstakar. Men vad betyder adventskalendrar i allmänhet och varför används de för att räkna ner till själva julen?

Enkelt uttryckt hjälper en adventskalender till att räkna ner dagarna fram till jul. Bakom varje lucka, som symboliserar dagarna mellan den 1 och 24 december, finns en liten överraskning. I en Harry Potter adventskalender kan överraskningarna bestå av en nyckelring med den gyllene kvicken, välsmakande gelébönor eller små legobitar som man kan samla ihop för att återskapa olika scener från de magiska filmerna.

 

Gör julen ännu mer förtrollande för en Harry Potter-älskare

Hela poängen med en adventskalender är inte att den ska vara praktisk, utan snarare att den ska vara en rolig och trevlig sysselsättning fram tills jul. De flesta människor uppskattar dem, oavsett om de är fyllda med choklad, små rim och ramsor eller föremål, som till exempel har med Hogwarts magiska historia att göra.

Så om du har någon i din familj eller kanske i din närmaste vänkrets som vet allt om Harry och hans vänner (och fiender) bör du definitivt överväga en Harry Potter adventskalender i år. Och som tur är har vi samlat några av de bästa Harry Potter adventskalender 2024 på den här webbplatsen.

Vi är trots allt experter när det gäller presenter, och inte minst julklappar. Våra presenttips sträcker sig därför från upplevelsepresenter till adventskalendrar, inklusive de som är gjorda speciellt för riktiga Harry Potter-nördar.

Så oavsett om du letar efter en Harry Potter LEGO julkalender eller kanske en kalender med en massa små samlarobjekt, så hittar du det garanterat bland våra geniala presenttips!

 

Harry Potter – samtidens kanske mest älskade verk?

Ända sedan den första Harry Potter-boken kom ut 1998 har berättelserna blivit ett globalt fenomen som fångat både barns och vuxnas uppmärksamhet. Med 7 böcker och 8 filmer har berättelsen om Harry Potter och hans vänner blivit en av vår tids mest betydelsefulla berättelser.

Sagorna om Hogwarts och Potter har lyckats bli så populär som den har blivit tack vare karaktärerna, miljön, böckernas läsbarhet och de spektakulärt välgjorda filmerna. Det breda utbudet av merchandise och verkliga attraktioner spelar också en roll för bok- och filmseriens aldrig avtagande popularitet.

Med det sagt är det ingen tvekan om att det finns många alternativ när det gäller adventskalendrar med Harry Potter-tema. Eftersom det är en av världens mest populära förtrollande berättelser kommer fans runt om i världen säkert att älska adventskalendrar som gömmer små föremål med anknytning till trollkarlsvärlden.

 

Varför en Harry Potter adventskalender?

Varför inte? Att ge någon, eller kanske dig själv, en Harry Potter adventskalender är nästan ett måste för ett riktigt fan.

Genom att ge någon du håller kär en Harry Potter adventskalender att räkna ner dagarna till jul med visar du att du inte bara bryr dig om dem, utan också att du är väl insatt i deras intressen. Genom att göra detta känner mottagaren att du har tänkt på dem, vilket är en av de bästa känslorna i världen. Så oavsett om det är till ditt syskon, din bästa vän eller ditt barn kommer en Harry Potter adventskalender garanterat att bli en succé.

Om adventskalendern är till dig själv behöver du inte skämmas. Kärleken för böckerna och filmerna är vanligt för de flesta människor, både gamla och unga. Det finns helt enkelt något med Harry Potter som gäller för alla generationer, och att skaffa en Harry Potter adventskalender till dig själv är därför en fantastisk gåva till dig själv!

Oavsett om du väljer en Harry Potter adventskalender med små nyckelringar med olika symboler från trollkarlsvärlden eller strumpor med bilder som föreställer de olika karaktärerna, är du säker på att du får dig något extraordinärt i år som kommer att få dig att bli exalterad varje dag fram till den 24:e!

 

Harry Potter LEGO julkalender

Det bästa sättet att börja december månad är att öppna en adventskalender med några bitar till ett Harry Potter Lego. Sådana kalendrar är det perfekta sättet att ge Harry Potter-fansen den ultimata magiska uppladdningen inför julen med en liten gåva varje dag.

Bakom var och en av de 24 luckorna finns en legobit att bygga, leka med och visa upp. Dessa legobitar inkluderar minifigurer som Harry, Ron, Hermione och Hagrid, plus bitar som kan sättas samman för att skapa diverse skapelser från den magiska världen.

När den stora dagen närmar sig kan både barn och vuxna kombinera leksakerna för att återskapa Harrys fantastiska resa och spela upp sina egna förtrollande äventyr.

 

Andra populära adventskalendrar med Harry Potter-tema

Om du eller den du ger en adventskalender inte är särskilt intresserad av att bygga med lego finns det många andra alternativ att välja mellan om du letar efter en Harry Potter julkalender.

Ett populärt och ganska billigt alternativ är Jelly Bean adventskalendern som gör varje decembermorgon fram till den 24:e magisk och inte minst söt. Som du kanske vet ska Jelly Beans efterlikna Bertie Bott’s-bönorna, vilket kommer att tilltala de sanna Harry Potter-fansen.

Om mottagaren gillar smycken har vi den perfekta lösningen i form av en Harry Potter adventskalender. Smyckeskrinet med Harry Potter-tema är fyllt med smycken och accessoarer som alla trollkarlar och häxor kommer att älska. Varje dag fram till jul får mottagaren en överraskning som innehåller ett örhänge, halsband, nyckelring och så mycket mer. Det är en adventskalender i den dyrare prisklassen, men definitivt ett köp värt att göra!

Ett annat sätt för Harry Potter-fans att räkna ner till julafton är med en Harry Potter adventskalender från Funko! Med denna samlar man miniatyrer av trion Harry, Ron och Hermione samt många andra älskvärda karaktärer från böckerna och filmerna. Öppna en av de små luckorna för att avslöja vilken av de 24 figurerna som kommer att ansluta sig till samlingen just den dagen. Perfekt för fans av J.K Rowlings mästerverk, och ett bra presenttips för alla som älskar samlarfigurer från Funko!

 

Oroa dig inte, det finns något för alla budgetar!

December är en tuff månad för många av oss eftersom vi plötsligt måste ta med flera andra utgifter i vår budget. Utgifter som vi egentligen inte får ut annat av än tillfredsställelsen av att göra någon annan glad, vilket säkert betyder mer än något annat för många.

I vilket fall som helst är det inte alla som har råd att köpa allt som står på familjemedlemmarnas önskelistor, särskilt om det är dyra önskningar. Om det dessutom är en tradition att köpa julkalendrar till varandra kan december bli ännu mer ångestfylld.

Som tur är behöver du inte lägga en förmögenhet på en Harry Potter adventskalender om du inte vill. Vi har samlat flera adventskalendrar med Harry Potter-tema som passar alla budgetar. Allt för att du ska kunna ge en magisk gåva till dina nära och kära inom din egen budget.

 

Kom ihåg att presenter inte är allt

Mitt i julhandeln får man inte glömma att den verkliga meningen med julen inte är att köpa många dyra julklappar till sina nära och kära. Man behöver inte ge 36 gåvor som Vernon och Petunia gjorde på Dudleys elva års födelsedag. Det är trots allt tanken som räknas snarare än antalet och storleken på presenterna.

Julen handlar om att vara med sina nära och kära och att ta sig tid att koppla av med dem. Om det inkluderar gåvor eller inte spelar egentligen ingen roll. Visst är gåvor ett bra sätt att visa dem din uppskattning, men du bör inte känna dig alltför ängslig över vad du kan ge.

Samma sak gäller för adventskalendrar. Men om valet står mellan många presenter och ingen adventskalender eller en adventskalender och färre presenter, rekommenderar vi det sistnämnda. Med en Harry Potter adventskalender har mottagaren något att se fram emot varje dag fram till jul, vilket är ovärderligt.

Denna artikel har granskats av Karin Bergström (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna