Present till 1 åring - Årets bästa presenttips till 1 åring

Present till 1 åring – Årets bästa presenttips till 1 åring

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Det kan vara ganska utmanande att hitta en present till 1 åring. De är inte längre små bebisar och behöver därför mer stimulans än tidigare. Man måste dock vara uppmärksam då de fortfarande stoppar små saker i munnen. Det finns en uppsjö av olika aktivitetsleksaker som är både stimulerande och underhållande. Här delar vi med oss av presenttips som gör succé vare sig det är en kille eller tjej.

Årets bästa presenter till 1 åring 2024

Stjärnhimmel affisch

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Personliga barnböcker

Stjärnhimmel med former

Radford barnbestick med gravyr - från Robert Welch

Squishmallows Cam Calico the Cat 40cm

Badrock bebis med namn, 0-4 år

Sengångare Gosedjur

Björn mjukisdjur med broderat namn

Gigantisk Nalle - Supergigantisk

smartphoto Baby Body 12 månader (74/80 cm)

smartphoto Makeup-väska med dragkedja

Avokado mjukisdjur, 20 cm, Jellycat

Bultbräda med namn

Gigantisk Nalle - Gigantisk

Rött hjärta amuseable, 11x9 cm, Jellycat

Sengångare mjukisdjur med namn - Zid

Verktygslåda i trä

Stapelbar kub med klossar

Telefon tryckleksak cambridge blue - Mushie

Helsida stjärnhimmel

smartphoto Haklapp broderad gräddvit

Designa Ditt Eget Kuddfodral

Zodiac födelseaffisch

Personlig babyfilt

1:1 baby affisch

Snuttefiltar med namn

Badrockar med namn 0-2 år

Matleksaker

Disney Traditions figurer

Personliga nappar - vita - set med 2

Vtech Learn & Dance Dino

Squishmallows

Mjukisdjur med namn

Living Nature Highland Cow

Supergigantisk Nalle - Cozy

Simba Chi Chi Love Pii Pii Puppy

Hasbro Furreal Cubby The Curious Bear

SES Creative Jurassic Dino World

Reversible Octopu Doll

Babyskjorta med tryck - kort ärm

Barnstol med broderat namn - Beige

Barnstol med namn - Blå

Body med eget tryck

Graverat bestickset för barn

Personlig haklapp - Grön

Gigantisk Nalle - Cozy

Present till 1 åring som gör succé

När barnet fyller 1 år är det dags för det första stora födelsedagskalaset. Det brukar vara en stor händelse för alla runt omkring. Därför är det många som vill välja ut sin 1 års present med omsorg. Du kan till exempel köra på en riktigt klassiker som en gåvagn, vilket även tränar barnets motorik. Du kan även välja ett roligt bollhav eller varför inte några passande böcker?

Ett barn i 1 års åldern har kanske inte så tydliga intressen ännu, utan är bara väldigt nyfikna på livet. Därför har du ganska stora valmöjligheter oavsett om du ska hitta en present till 1 åring pojke eller tjej.

 

Fråga föräldrarna efter tips på present till 1 åring

Om det inte är ditt eget barn som fyller år kan du alltid fråga föräldrarna vad deras barn önskar sig. Då kan du också försäkra dig om att du inte köper något som de redan har. Det finns till exempel många pedagogiska leksaker som är en perfekt present till 1 åring kille eller flicka. Det inkluderar stapeltorn och bokstavsklossar. Dessa leksaker kommer även att hjälpa barnet utveckla problemlösning och logiskt tänkande samt finmotorik.

 

Tänk ut en bra present till 1 åring

En fördel med att leta efter en present till en 1 åring är att det finns ett stort utbud av leksaker idag. Du kan välja allt från spännande böcker till bultbrädor, tågbanor och pussel. Det finns även en uppsjö av gosiga mjukisdjur att välja bland. Du kommer att hitta mycket inspiration när du tittar på vår lista hos geniala presenter.

Om du inte kan bestämma dig vad som är den allra bästa presenten till 1 åring kan du alltid sätta ihop ett paket med flera små presenter. Du kan till exempel välja ut en bok, ett gosedjur och någon annan liten leksak. Då får 1 åringen också flera paket att öppna.

 

Välj en enkel present till 1 åring

När det kommer till små barn som 1 åringar behöver presenterna inte vara så avancerade. Faktum är att en 1 åring inte behöver så mycket för att kunna roa sig på egen hand. En bra present till 1 åring kan alltså vara något enkelt. En klassisk 1 års present är en pop-up bondgård där man ska trycka på olika knappar för att få fram djur. Det är väldigt fascinerande att trycka på en knapp och se ett djur hoppa upp. Det ser inte så mycket ut för världen men det är verkligen en rolig present.

 

Kör på en praktisk present till 1 åring

Om du vill kan du också försöka hitta en praktisk present till 1 åring. En badleksak skulle kunna vara en sådan 1 års present. Om barnet har tillgång till någon form av badkar kommer badleksakerna göra stunden mycket roligare. Då blir det också enklare för föräldrarna att bada barnet. Något som är väldigt populärt är badleksaker med hål. Det brukar vara väldigt roligt att se vattnet rinna ut på olika sätt. Något så enkelt som en hink med tryck kan också funka som present.

En annan praktisk present är att köpa en vackert set med bestick, tallrik och glas. De flesta i 1 åldern tycker nu det är roligt att sitta med vid matbordet och äta på egen hand. Då gäller det att de har bestick med ett bra grepp. Det finns idag många barnvänliga bestick som kan följa med i många år. Det kommer att uppskattas, både av 1 åringen och av föräldrarna.

 

Hitta present till 1 åring som har allt

Ibland kan det kännas omöjligt att hitta en present till barn 1 år eftersom de redan har ett överflöd av leksaker. Man måste alltså hitta present till 1 åring som har allt. Då gäller det att tänka lite utanför boxen och försöka hitta något annorlunda. Det gäller även om du vill hitta en julklapp till 1 åring. Idag har det blivit ganska populärt att ge bort ett eget bollhav. Det är lite mindre i storleken och passar därför riktigt bra till en 1 åring. Bollhav har funnits i många olika former sedan flera år tillbaka. Nu kan 1 åringen ha sitt alldeles egna lilla bollhav i sitt hem. En stor fördel med dessa är att de brukar komma i många olika färger.

 

Klassisk present till 1 åring

Det finns vissa leksaker som aldrig går ur tiden. Det är klassiska leksaker som du säkert också har lekt med en gång i tiden. Behöver du ytterligare tips på present till 1 åring kan du alltså fokusera på klassikerna. Ett väldigt vanligt exempel är en Bobby Car. Det är en klassisk gåbil som idag finns i många olika färger. Barnet sitter på bilen och sparkar sig framåt med sina fötter. Bilen är dessutom väldigt spännande att utforska, även när man inte sitter på den.

En stor fördel med dessa bilar är att de är tåliga och kan användas såväl inomhus som utomhus. Den är inte heller så tung vilket betyder att barnet själv kan bära den över trösklar och mattor.

 

Stimulerande present till 1 åring

En bra present för 1 åring som också är väldigt stimulerande är böcker. Barn som har kommit upp i denna ålder brukar älska när föräldrar eller andra vuxna läser för dem. Även om de inte kan förstå allt som sägs brukar de lyssna väldigt intensivt. Om man läser regelbundet för sitt barn kommer man även märka att de får ett större ordförråd.

Det finns otroligt många böcker för 1 åringar och du kan välja något som är relevant för dem. Ska de snart börja på förskolan kan du alltid välja en bok som handlar om detta. Det kan vara ett väldigt bra sätt att förbereda barnet för vad som komma skall. Detsamma gäller ett barn som ska börja potträna.

 

Present till 1 åring som utvecklar motoriken

De flesta 1 åringar brukar inte kunna bygga med lego ännu men det finns vissa duplosatser som rekommenderas från 1 år och uppåt. Då kan det även bli en present som de kan använda under lång tid framöver. Om du behöver ett presenttips till 1 åring kan ett Duploset med en hund och katt vara ett väldigt bra alternativ. Det är ett väldigt simpelt set som bara består av två delar. Barnet kommer snabbt förstå att det går att ta av och på delarna, vilket också kommer utveckla motoriken. I takt med att barnet utvecklas kan man köpa lite mer avancerade duploset.

 

Present till 1 åring som älskar bilar

Oavsett om du vill ha tips på en julklapp till 1 åring eller en födelsedagspresent är bilar och andra fordon ett bra tips. De flesta pojkar och flickor i 1 årsåldern tycker det är väldigt spännande att leka med fordon. Man får dock välja fordon med omsorg då vissa kan vara gjorda för större barn. Det är viktigt att de inte innehåller några lösa delar som kan hamna i munnen.

Vill du ha en bra 1 års födelsedagspresent kan du alltid kombinera två flugor i en smäll och köpa en plocklastbil. Det är alltså en kombinerad plocklåda och lastbil. Då följer det med ett antal klossar i olika former och färger. Det brukar även gå att haka av plocklådan om barnet skulle önska.

 

Present till 1 åring som uppmuntrar till aktivitet

Har du fortfarande inget bra svar på frågan vad köper man till en 1 åring kan en gungleksak vara en perfekt present. Det finns väldigt många olika gungdjur att köpa på marknaden. Det bästa är att de kan stå i flera olika rum i hemmet. Dessa leksaker är väldigt bra om man vill att 1 åring ska känna sig trygg med att gunga. Många modeller kommer dessutom med roliga ljudfunktioner som gör leken ännu roligare. Dessa går att stänga av om man inte vill att de används.

Bli inte orolig om barnet är lite skeptisk till denna leksak till en början. Det kan ta lite tid att vänja dig. Det kan också vara en perfekt julklapp till 1 åring eftersom de då får ett stort paket under granen. Du kan välja ett djur som du vet att barnet är förtjust i.

 

Musikinstrument eller en telefon kan vara en bra present till 1 åring

En bra present till ettåring håller i år efter år. För en 1 år födelsedagspresent är till exempel en Fisher Price-telefon något som underhållit barn i generationer. Den ser väldigt simpel ut men är fortfarande väldigt underhållande. Den kommer med ett snöre så den kan följa med vart som helst i hemmet. Barnet kommer även tycka det är väldigt roligt att svara i telefon. I takt med att barnet blir äldre kan denne leka många låtsaslekar där telefonen är en central del.

Ytterligare en present till ettåring som uppskattas är någon form av musikinstrument. En xylofon är kanske det vanligaste alternativet. Den behöver inte heller några batterier för att fungera. En xylofon har flera olika staplar i olika färger som låter när barnet slår på dem. Barnet kan alltså spela musik på sitt sätt. Du kan även ge barnet ett keyboard som blinkar och spelar olika melodier så snart man trycker på en tangent.

 

Välj ett enkelt pussel som en present till 1 åring

Andra presenter till barn 1 år som är utvecklande och roliga är olika varianter av knoppussel. Det kan ta lite tid innan barnet kommer i gång och förstår hur de ska göra, men det är definitivt bra träning. Det finns många populära alternativ bland motiven men fordon och djur brukar vara något av de roligaste.

Ett bra tips är att välja ett knoppussel som har lite fler bitar. Annars kommer barnet inte vilja använda det så länge. Om du väljer ett pussel med 8-10 bitar kan barnet ha det till de når 2 årsåldern. Då får barnet mer värde och underhållning.

 

Rolig present till 1 åring som vill bygga kojor

Om du inte vill välja vanliga leksaker till 1 åring kan du välja ett roligt pop-up tält. En 1 åring som är i full flärd med att krypa runt och utforska världen kommer tycka ett tält är väldigt spännande. Det finns många roliga motiv att välja bland. Babblarna brukar vara ett motiv som går hem hos de flesta. Det är en födelsedagspresent till 1 åring som även syskonen kan leka med. Då uppmuntrar det även till samspel mellan barnen.

Om vi ska vara ärliga håller de flesta lektält kanske inte allt för länge. Men det är roligt så länge det varar. Det kan också vara en present som du kombinerar med en lite mindre, men mer hållbar present.

 

Hitta en present till 1 åring som låter och blinkar

Ett sista tips på en födelsedagspresent till 1 åring är något som låter och blinkar väldigt mycket. Det brukar ofta vara leksaker där barnet får chansen att lära sig mer om färger eller nummer. Dessa leksaker brukar även vara uppskattade lite högre upp i åldrarna. Det finns till exempel en väldigt populär nalle från Fisher Price som sjunger och nämner sina olika kroppsdelar. Det är både lärorikt och roligt på samma gång.

 

Välj en rolig nattlampa som present till 1 åring

Vill du hitta en fin present till 1 åring kan en rolig men vacker nattlampa vara ett bra alternativ. Det är en mysig present som passar lika bra som födelsedagspresent som julklapp till barn. Det finns många modeller som är en blandning av gosedjur och nattlampa. De brukar dessutom ha flera olika lägen så ditt barn kan ha ett ljus som passar dem. Vissa lampor är så avancerade att de kan lyssna upp en hel stjärnhimmel i taket. Det är något som brukar uppskattas av de allra flesta barn och som skapar myskänsla i sovrummet på nolltid.

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna