Sminkkalender - Årets bästa adventskalendrar med smink

Sminkkalender 2024 – Årets bästa adventskalendrar med smink

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Om du vill ge den där speciella personen något utöver det vanliga i december, se till att ge dem en sminkkalender 2024 ! En kalender med smink är perfekt för både flickor och pojkar, kvinnor och män såväl som icke binära! De innehåller små gåvor gömda bakom varje lucka som kan öppnas varje dag eller advent fram till den 24:e.

Men hur hittar du en makeup kalender som passar den speciella personen i ditt liv, oavsett om det är din mamma, bästa vän, bror eller flickvän? Vi löser det! På den här sidan har vi samlat några av årets bästa sminkkalendrar som du kan ge den där speciella personen den första december så att han eller hon har något att se fram emot fram till julafton.

Årets bästa sminkkalendrar 2024

The Body Shop Box Of Wishes Adventskalender

The Body Shop Box Of Wishes & Wonders Ultim...

Nivea Adventskalender 2022

Rituals The Ritual of Advent 2D Adventskalender...

Lumene 24 Nordic Beauty Treasures Adventskalend...

Lookfantastic Adventskalender 2022

Zmile Cosmetics Glowing Stars Adventskalender

Zmile Cosmetics Trapezoid Adventskalender

Clinique 24 Days Of Clinique Favourites Advents...

Essie Adventskalender 2022 24-pack

Maria Åkerberg A Natural Countdown To Christmas...

Essence Happy Holidays Adventskalender 2022

Lancôme Holiday Adventskalender

MAD Beauty Warner Friends Advent

Makeup Revolution I Heart 12 Days Of Chocolate ...

Maybelline Adventskalender

NYX Diamonds & Ice Please! 24 Holiday Count...

NYX Gimme Super Stars! 24 Day Holiday Adventska...

PrettyLittleThing Beauty Adventskalender 2022

Real Techniques 25 Days Of Disco Adventskalender

Yves Saint Laurent Adventskalender 2022 24-pack

Zmile Cosmetics Cube Fox & Reindeer Advents...

Christmas Magical Smink- och Badkalender

Sminkkalender - Zmile Cosmetics

Sminkkalender Cube - Zmile Cosmetics

Sminkkalender 2024 – Den ultimata guiden

Först och främst, vad är ens en så kallad adventskalender? Eller julkalender, som vissa kallar den.

En adventskalender är en speciell kalender som markerar adventens dagar, det vill säga den heliga tid som firas av den kristna kyrkan under december månad fram till jul. Den har antagit många olika former genom åren och har tagit sig in i dagens samhälle som en slags nedräkning till julen som riktar sig till barn. Men idag finns det en uppsjö av adventskalendrar att välja mellan, inklusive kalendrar med smink som riktar sig till både barn och vuxna.

Även om advent börjar den söndag som ligger närmast den 30 november, börjar de flesta adventskalendrar den första december och slutar på julafton den 24:e december. Men några adventskalendrar består endast av fyra luckor som öppnas varje advent fram till jul.

Varje dag på en adventskalender betecknas av en lucka som ska öppnas. Ofta finns det plats för en liten gåva bakom luckan.

 

Ge någon du håller kär en sminkkalender i år

Med det sagt är det ganska lätt att räkna ut vad en sminkkalender är. Det är, som namnet antyder, en julkalender med smink. Bakom varje lucka finns någon form av smink.

Om det är en adventskalender som mottagaren kan öppna endast på advent, innebär det att han eller hon får fyra presenter. Dessa adventskalendrar innehåller vanligtvis större gåvor. I det här fallet kan det exempelvis vara en sminkväska som gömmer sig bakom luckan en söndag. En annan söndag kan det exempelvis vara ett gäng ögonskuggor som gömmer sig bakom luckan.

I en adventskalender med ett fack för varje dag fram till den 24:e brukar gåvorna vara mindre. Så de kan innehålla allt från sminkborttagning till ett läppstift.

Smink innefattar många olika saker, vilket gör en sminkkalender perfekt att ge till någon som står dig nära i år! På så sätt får de möjlighet att se fram emot att öppna något varje dag, eller varje söndag, fram till jul.

 

Historien bakom adventskalendrar

Idén med adventskalendrar tros ha sitt ursprung när protestantiska familjer traditionellt ritade ett kritstreck varje dag i månaden fram till julafton, lika mycket av religiösa skäl som ett sätt att räkna ner dagarna.

Den första riktiga adventskalendern skapades dock i Tyskland i mitten av 1800-talet. Den var handgjord och den första tryckta versionen dök upp ungefär 50 år senare.

Det nya fenomenet spred sig senare till resten av Europa, inklusive Sverige. Men den såg ändå annorlunda ut än de kalendrar vi har idag.

Det var inte förrän efter andra världskriget som traditionen gjorde comeback, den här gången dock med bibelverser gömda bakom dem.

Idag kan man dock hitta alla möjliga saker gömda bakom luckorna, inklusive smink!

 

Sminkkalender till vuxna

Idag ser många människor, både kvinnor och män, smink som en del av sin dagliga rutin.

Även om de kanske använder mer smink vid speciella tillfällen använder vissa smink varje dag för att känna sig fräscha och vackra eller för att dölja vissa osäkerheter. En del använder det helt enkelt för att de ser det som en modeaccessoar, precis som vissa människor anstränger sig mycket för att hitta den perfekta outfiten.

Eftersom så många människor använder smink finns det så många alternativ att välja mellan! Det finns en gigantisk mängd varumärken där ute och miljontals skönhetsprodukter att välja mellan. Vilket är en av anledningarna till varför sminkkalendrar är så bra!

När det gäller vuxna vill de förmodligen få något annat när det gäller smink än barn. De kanske vill ha något dyrare och lyxigare, något som får dem att känna sig exklusiva. Eller kanske vill de bara få några prover på sminkprodukter, eller kanske några olika nyanser av nagellack som de kan prova.

Oavsett vad den speciella personen i ditt liv gillar har vi hjälpt dig genom att samla fantastiska sminkkalendrar för vuxna på ett och samma ställe! Oavsett vem du handlar till eller inom vilken budget, hittar du garanterat en perfekt sminkkalender för din speciella person här. Och om inte, se till att ge oss lite feedback!

 

Sminkkalender till barn

Barn brukar också älska smink! När de når en viss ålder, vill säga. Se bara till att de använder smink för att de tycker att det är roligt, inte för att dölja vem de är. Men när smink används av barn för att de vill ha roligt är det inget annat än en fantastisk hobby. Det är därför en sminkkalender för barn kan vara bra att ge de små liven.

Oavsett om det är till en pojke eller en flicka har vi några fina sminkkalendrar för barn på den här webbsidan. Om du letar efter en billig sminkkalender för barn så har vi även det. Vi vet att julen kan vara en svår tid för dig som förälder. Man måste handla så många presenter och sedan också en adventskalender om man har det som tradition. Lyckligtvis brukar adventskalendrar för barn vara lite billigare än kalendrar för vuxna. Och vi har samlat dem alla på ett och samma ställe.

Så ta dig tid att bläddra igenom våra presenttips och hitta en sminkkalender till dina barn, barnbarn eller syskonbarn här.

 

Detta kan en sminkkalender bestå av

Om du inte är så intresserad av smink själv kanske du undrar vad en adventskalender med smink kan bestå av. Finns det inte bara mascara och brunkräm?

Nej, det är långt ifrån vad som finns i dagens sminkvärld. Det finns så många alternativ för såväl unga som gamla människor. Du kommer att hitta en mängd butiker, både fysiska och online, som är inriktade på just detta. Smink av alla slag.

Med det sagt kan en sminkkalender bestå av praktiskt taget allt som har med smink att göra. Du kan få kalendrar från specifika märken som innehåller prover av deras mest populära produkter, eller kanske nya produkter som de inte har delat med allmänheten ännu.

Du kan också få en sminkkalender från en återförsäljare där olika sminkprodukter från olika märken är gömda bakom varje lucka. En sminkkalender behöver inte nödvändigtvis innehålla enbart smink. Vissa består också av luckor med skönhetsprodukter som nagellack, ansiktskräm och parfymer gömda bakom.

 

En present varje dag eller varje söndag fram till julafton?

Som vi redan har nämnt finns det två huvudtyper av adventskalendrar med smink. Du kan antingen ge någon en sminkkalender som han eller hon kan öppna varje dag fram till jul, eller en där hon eller han kommer att kunna öppna en gåva varje advent.

Oavsett vilket du väljer kan du välja mellan flera olika alternativ med olika produkter och teman. Och vi har valt ut endast de bästa för att lista dem här bland våra presenttips. Allt för att du ska hitta en speciell sminkkalender till den personen som betyder mycket för dig.

Vi vet att båda typerna av adventskalendrar är uppskattade. Men om du väljer en adventskalender med luckor för varje dag fram till jul kan du vanligen hitta ett något billigare alternativ än att köpa en sminkkalender med bara fyra presenter att öppna. Det beror på att den sistnämnde vanligtvis innehåller gåvor som är lite dyrare.

 

Hur vet jag vilken sminkkalender jag ska välja?

Det är omöjligt att veta vilken sminkkalender man ska välja från det generösa utbudet om personen i fråga inte har begärt en viss sminkkalender Om så är fallet skulle du förmodligen inte vara här och bläddra bland våra presenttips…

Så hur väljer du en sminkkalender som du är säker på att personen i fråga kommer att gilla? Smak för smink kan nämligen skilja sig mycket från person till person. Och att hitta en sminkkalender som passar en persons speciella smak kan verka skrämmande. Men oroa dig inte, det är inte omöjligt.

En bra idé är helt enkelt att fråga personen före december om sminkråd eller något liknande. Då kommer du ganska snart att se vilka märken han eller hon använder. När du vet detta kan du ge bort en adventskalender från det specifika märket eller åtminstone en sminkkalender som innehåller några produkter från liknande märken.

En sminkkalender som innehåller olika produkter av hög kvalitet är dock generellt ett säkert kort. Det vill säga om mottagaren i fråga är en vuxen.

Om det är en sminkkalender för barn är det vanligtvis lättare att komma undan med billigare alternativ. Leta då istället efter en sminkkalender i enlighet med barnets favoritfärg eller liknande.

 

Gör en egen sminkkalender

Kan du inte hitta en make up-kalender som passar personen i fråga? Ärligt talat trodde vi att det aldrig skulle hända. Men ibland gör det det, och det är bra att det finns andra alternativ. Eller kanske vill du bara inte lägga så mycket pengar på en adventskalender, eller så vill du visa dem hur kreativ du är… Då kan du skapa en egen sminkkalender och ge bort den istället!

Det finns massor av färdiga adventskalendrar som du kan välja mellan och sedan fylla med produkter som du själv väljer. På så sätt kan du ge personen i fråga något personligt. Som till exempel vissa sminkprodukter som han eller hon har velat ha och som du inte kan hitta i en enda sminkkalender.

Eller kanske vill du göra din egen kalender och fylla den inte bara med sminkprodukter utan också med söta små brev, kanske till din flickvän? Då är det perfekt att göra en egen sminkkalender och ge den till henne!

 

Ta hjälp av våra presenttips för att hitta den perfekta sminkkalendern

Att handla julklappar är svårt som det är, och ännu svårare blir det när du ska köpa en adventskalender till någon. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig, som alltid!

Våra presenttips innehåller massor av sminkkalendrar så att du kan hitta något att ge till den speciella personen i ditt liv. En kalender med luckor som han eller hon kan öppna varje dag fram till jul eller varje advent. Luckor bakom vilka små (eller stora) sminkprodukter är gömda.

Vi har samlat kalendrar från en generös mängd svenska återförsäljare som listas på den här sidan. Alla kommer i olika former och passar alla typer av budgetar.

Vi gör detta helt enkelt för att vi tycker att julhandeln inte ska vara så svår och skrämmande som den enligt många är. Julen är en tid som ska spenderas med att koppla av med familj och vänner, inte med att stressa om att hitta unika klappar.

Denna artikel har granskats av Hanna Bengtsson (5/5)
5/5

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna