Rødvin og vindruer

Så lyckas du hitta rätt vin att ge bort i present

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Marknaden för vin är otroligt stor och det kan vara svårt att guida sig igenom den. Det finns inte bara olika typer av vin, utan även olika märken. För att lyckas ge ett passande vin är det såklart en bra start att utgå från mottagarens smak och tycke, men det finns mer knep än så som kan hjälpa dig hitta det perfekta vinet att ge bort. 

Förstå mottagarens smakpreferenser

Det första steget för att välja det mest passande vinet är att förstå mottagarens smakpreferenser. Är de ett fan av mousserande, vitt eller kanske rött vin? Försök att komma ihåg tidigare konversationer eller tillfällen när de har nämnt sin vinpreferens. Om du inte är säker, kan du alltid fråga någon som är nära mottagaren för råd.

Tänk också på om mottagaren har några speciella vinintressen eller favoritregioner. Vissa människor älskar till exempel franska Bordeaux-viner, medan andra föredrar italienska Chianti-viner. Om du behöver mer kunskap om viner kan du ta hjälp av guider om till exempel rött vin på vinodino.se där de även ger dig tips och råd för viner. Genom att ta reda på deras preferenser kan du smidigt välja ett vin som matchar deras smak och personlighet.

Anpassa valet till tillfället

När du har förstått mottagarens vinpreferenser är det viktigt att anpassa ditt vinval till det specifika tillfället. Ska du ge bort vinet som en födelsedagspresent, en bröllopsgåva eller kanske som en tackgåva? Det är viktigt att överväga tillfället för att välja ett vin som passar bäst.

För större tillfällen som födelsedagar eller jubileum kan du överväga att välja ett elegant och sofistikerat vin, som ett fint rött vin, vintage champagne eller en fin Bordeaux. För avslappnade tillställningar eller som en present till en vän kan du välja något mer vardagligt, som en fruktig chardonnay eller en läcker Zinfandel. Ifall du ska på en middag kan det vara bra att anpassa vinet ifall du vet om vad ni ska äta, till exempel passar rödvin och lammkött oftast bra ihop. 

Tänk på din budget och presentation

Det är viktigt att vara medveten om din budget när du väljer ett vin att ge bort. Du behöver inte alltid köpa det dyraste vinet för att imponera. Det finns många utmärkta viner till rimliga priser som fortfarande kommer att glädja mottagaren.

När du har valt vinet är det också viktigt att tänka på presentationen. Ett snyggt inslaget vin med en personlig hälsning eller ett kort kan göra presenten ännu mer speciell. Du kan också överväga att inkludera ett vinrelaterat tillbehör, som en korkskruv eller vinglas, för att komplettera presenten.

Betygsätt denna sida

Klicka på en stjärna